HAY GROUP B.V.

Politiek leider uit ander hout gesneden dan directeur

Zeist, 17 januari 2003

Andere tijden, andere leiders
Politiek leider uit ander hout gesneden dan directeur

Een goede directeur in het bedrijfsleven is nog geen succesvol politiek leider. Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group, gehouden onder meer dan 300 directeuren en human resources managers. Deze experts op het gebied van leiderschap geven duidelijke verschillen aan in leiderschap in politiek en bedrijfsleven.

Hay Group heeft het onderzoek uitgevoerd, omdat steeds vaker wordt beweerd dat de politiek behoefte heeft aan mensen uit het bedrijfsleven. De deelnemers aan het onderzoek zien echter duidelijke verschillen in leiderschapskwaliteiten en -stijlen tussen een politiek leider en een directeur. 81,5% van de experts is van mening dat een goede directeur nog geen goed politiek leider is.

De belangrijkste verschillen in leiderschapsstijl, aansturing en persoonskenmerken zijn:

Leiderschapsstijl
Welke leiderschapsstijl is nodig bij het huidige economische klimaat? Bij de coachende stijl van de directeur staat 'ontwikkeling van prestaties' voorop, terwijl van een politiek leider een gezaghebbende stijl wordt verwacht: 'streng, maar eerlijk'.

Aansturing
De experts zien verschillen in de richting waarin de leiders zich de komende periode moeten bewegen. Een directeur behoort met name 'wendbaar' te zijn, gevolgd door 'transparant/koersvast'. Bij de politiek leider staat 'transparant' juist voorop en verwacht men 'afspraak is afspraak'.

Persoonskenmerken
Qua persoon is een directeur vooral allround. De belangrijkste kenmerken zijn 'communicatief', 'emotioneel intelligent' en 'verschaft duidelijkheid'. Een politiek leider is specialistischer. Vooral 'charismatisch', 'integer', 'communicatief' en uiterst 'geloofwaardig' bepalen het succes. Naast de verschillen in stijlen zijn ook overeenkomsten te ontdekken. Bij beide leiders staan 'visie' en 'keuzes durven maken en opvolgen' hoog in het vaandel.

Snel resultaat
De directeur krijgt steeds minder tijd om zich te bewijzen. Een periode van 1 à 2 jaar is voldoende, vinden de experts. Zij zien een zelfde ontwikkeling in de politiek. Dus ook de politiek leider moet snel resultaat laten zien. Meer dan de helft van de respondenten vindt dit een wenselijke ontwikkeling. Slechts 30% vindt dit een ongewenste ontwikkeling.

Het volledige onderzoeksverslag staat vanaf vrijdagmiddag 17 januari op: www.haygroup.nl

Hay Group is het internationaal adviesbureau op het gebied van leiderschap, organisatie, motivatie, ontwikkeling en beloning van individuen en teams. In Zeist werken ruim honderdzestig adviseurs en onderzoekers. Hay Group werkt in Nederland voor tachtig procent van de tweehonderd grootste organisaties.