Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 08.50 uur

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto.

Omstreeks 15.00 uur zagen getuigen dat een 30-jarige man uit Utrecht inbrak in een auto welke stond geparkeerd aan de Stroomstraat. Na de diefstal vluchtte de man. De politie werd gewaarschuwd en ging in de buurt op onderzoek uit. In een aangrenzende tuin werd de Utrechter aangehouden. Hij had een gestolen autoradio in zijn bezit en had verschillende inbrekerswerktuigen bij zich. De man is ingesloten voor verhoor.

Vermoedelijke berover alsnog aangehouden

UTRECHT- Op donderdagavond werd een jongen aangehouden die op dinsdag 14 januari een man had bestolen van zijn tas.

De 32-jarige man uit Utrecht liep dinsdag 14 januari over de Mr.Tripkade toen plotseling zijn laptoptas en bescheiden uit zijn handen werd getrokken. De man ging nog achter de twee daders aan, welke op een scooter reden, maar kon hen toen helaas niet meer achterhalen. Hij had de jongens echter wel goed gezien. Op donderdagavond fietste de man door Overvecht en zag de vermoedelijke dief staan op de Oranjerivierdreef.

De politie werd gewaarschuwd en de 16-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De Utrechter herkende de jongen als de dief van afgelopen dinsdag. De tiener is ingesloten voor verhoor en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Telefoonvernieler aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij twee telefooncellen had vernield.

Omstreeks 21.30 uur kregen agenten de melding dat 45-jarige man uit Utrecht telefooncellen aan het vernielen was op het Ledig Erf. Agenten gingen poolhoogte nemen en troffen de man aan. Onderzoek wees uit dat de man van twee telefoontoestellen de hoorn had kapotgeslagen. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op de Homeruslaan werd donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden na klachten uit de buurt over hardrijders. In deze 30 kilometer zone werd van 13.30 uur tot 14.30 uur op gecontroleerd. In totaal passeerden hier 102 voertuigen en 22 reden hiervan te hard.