Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 08.50 uur

Rijbewijs en auto kwijt

NIEUWEGEIN Een 39-jarige inwoner van Vinkeveen raakte vrijdagmorgen rond 01.00 uur zijn auto kwijt nadat hij meer dan 170 km/u reed waar 70 de limiet was.

De politie zag de man bij Nieuwegein met hoge snelheid over de A2 rijden richting Utrecht. Dat wegens werkzaamheden een rijstrook gesloten was tussen Maarssen en Breukelen en daar een maximumsnelheid van 70 km/u gold, deerde de man niet. Kort daarna lukte het de politie de man een stopteken te geven. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie bepaalde dat de auto inbeslaggenomen moest worden genomen.

Verkeerscontroles

LEKSTROOM De politie hield donderdag verschillende verkeerscontroles. Bij een alcoholcontrole op de Plettenburgerbaan in Nieuwegein werd rond 21.40 uur een 42-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden. Hij blies 1050 ugl (2,45) en is zijn rijbewijs kwijt. De man moet zich voor de rechter verantwoorden. In totaal deden 349 weggebruikers de blaastest. Twee van hen werden bekeurd voor een verlopen apk (86 euro boete) en vier voor het niet dragen van de autogordel (40 euro boete).

Een verkeerscontrole op de Aime Bonnastraat in Vianen leverde zestien bekeuringen op voor het niet dragen van de autogordel en een voor het niet handenvrij mobiel bellen.

Tussen 16.30 en 17.30 uur controleerde de politie op snelheid op de Noord IJsseldijk in IJsselstein. Er werden dertien bekeuringen geschreven voor te snel rijden. s Avonds werd hier opnieuw een korte controle gehouden. Tussen 19.25 en 19.55 uur werden acht bekeuringen uitgedeeld. De snelste reed 112 km/u waar 60 de limiet is.