Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.05 uur

Twee ongevallen op Langbroekerdijk

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op de Langbroekerdijk hebben op donderdagmorgen twee ongevallen plaatsgevonden.

Om omstreeks 08.55 uur is een 52-jarige vrouw uit Werkhoven met haar auto, vermoedelijk door de gladheid, gaan rondtollen en verloor daarbij de macht over het stuur. De auto gleed de sloot in die naast de weg ligt. De vrouw en een 10-jarige jongetje en 12-jarige meisje, eveneens uit Werkhoven, konden gelukkig op eigen kracht de auto verlaten en kwamen er met de schrik vanaf.

Omstreeks 09.40 uur kwam de melding binnen van een aanrijding met letsel, eveneens op de Langbroekerdijk. Ter plaatse bleek al snel dat de bestuurder bekneld zat. De traumahelikopter verleenden medische bijstand.

De 19-jarige bestuurder uit Cothen raakte in een slip, reed tegen een boom, draaide en kwam vervolgens tot een andere boom tot stilstand. Een 23-jarige motorrijder uit Wijk bij Duurstede reed achter de personenauto en zag het ongeval gebeuren. Hij wilde remmen en kwam daarbij zelf ook ten val. Hij liep hierbij geen letsel op.

Na ongeveer 1,5 uur kon het slachtoffer door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is overgebracht naar het UMC ziekenhuis in Utrecht.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBRURG- Op de Hoofdstraat heeft de politie op donderdag tussen 09.45 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1542 voertuigen gecontroleerd. Slechts twee bestuurders ontvingen een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid van 80-km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89km/u.