Laurus NV

Verkoop activiteiten België 17 januari 2003

Hierbij delen wij u mede dat de groep Laurus met een aantal partijen in gesprek is omtrent de verkoop van de Belgische activiteiten.

Concreet gaat het hierbij om de volgende onderdelen van de Laurus België groep:

Colruyt heeft intentie tot overname van 21 Battard filialen en 5 Central Cash filialen alsmede van het distributiecentrum en centrale diensten van Battard, beide gevestigd te Ville - Pommeroeul.

Daarnaast zijn er eveneens gesprekken met een aantal andere partijen met het oog op de overname van alle andere Battard en Central Cash vestigingen van de groep Laurus. Concreet is er intentie tot overname vanwege onder andere Distribution Alimentaire Discount Belge (Leader Price) en Delfipar voor de overname van 21 winkels, waaronder 11 Central Cash en 10 Battard vestigingen.

Colruyt heeft tevens de intentie tot overname van de groothandelsactiviteit voor de zelfstandige Sparondernemers alsmede voor de zelfstandige ondernemers zonder enseigne.

De Sparformule in België wordt uitgebaat vanuit het hoofdkantoor te Ternat en vanuit het distributiecentrum te Heist-op-den-Berg. Tevens heeft Colruyt de intentie tot overname van de 4 A-Cashvestigingen.
Hiermee wil Colruyt een degelijke positie op de markt van de zelfstandige ondernemers realiseren en door middel van de Sparformule deze positie versterken en verder uitbreiden.

Laurus zal met deze partijen in de komende dagen intensief de overnamemogelijkheden grondig bestuderen ten einde op zo kort mogelijke termijn tot definitieve akkoorden te komen. Afronding is voorzien begin februari 2003.

Van zodra als mogelijk zal verdere concrete informatie worden verstrekt.

Laurus Belgium NV is een dochteronderneming van Laurus NV, met vestigingen in Nederland en België. In België worden momenteel de supermarktformules Battard, Central Cash, Spar en Eurospar gevoerd. Onder de formules Battard en Central Cash zijn er 54 filialen. Laurus Belgium is franchisegever en leverancier voor ongeveer 350 Spar en Eurosparwinkels. Daarnaast belevert Laurus Belgium nog meer dan 200 winkels die niet onder eerder genoemde formules opereren. Laurus Belgium realiseerde in 2001 een omzet van circa E 650 miljoen en heeft circa 2500 medewerkers.