Ingezonden persbericht

Make More Music

Nieuw muziekfestival voor jongeren in Almere

ALMERE, 20021216 -- Make More Music is een nieuw muziekfestival in Almere voor jongeren uit de randstad en omstreken, die hun muziektalent aan een groot publiek willen presenteren. In de vorm van een muziekcompetitie strijden de bands om de Make More Music Award. Bands van HAVO, VWO, MBO of HBO opleidingen kunnen zich inschrijven voor het festival. Na twee voorronden, die op 5 en 12 februari 2003 in Danscafe Eindelijk plaatsvinden, zal bekend worden wie er doorgaan naar de finale op 15 april 2003.

Bands die zich willen inschrijven voor het festival kunnen dit doen via www.makemoremusic.nl. De inschrijvingstermijn is tot 17 januari 2003. Er wordt gezocht naar gemotiveerde jongeren, die minimaal drie eigen nummers in hun repertoire hebben. Er worden geen eisen gesteld aan de muziekstijl, hierdoor krijgt het een het festival een veelzijdig karakter.

Uit alle inschrijvingen worden zestien bands geselecteerd voor de voorronden. Tijdens de voorronde krijgt elke band vijftien minuten de tijd om het publiek te vermaken en zichzelf te presenteren. Een gerenommeerde jury zal de bands beoordelen op talent, presentatie en de interactie met het publiek. Uiteindelijk zullen acht bands doorstomen naar de finale. De winnaar krijgt de Make More Music Award en drie dagen opnametijd in een professionele studio. De tweede en derde prijs zijn waardebonnen voor nieuwe instrumenten.

Almere is een sterk groeiende studentenstad, maar erg bruisend is de stad nog niet. Er is een beperkt aanbod aan evenementen voor jongeren en daarom is het Instituut voor Information Engineering met het idee gekomen om een muziekfestival voor hen te organiseren. Dit is voor aankomende studenten een fantastische kans om kennis te maken met Almere als studentenstad.

Het Make More Music festival is voor bands een fantastische mogelijkheid om door te groeien in hun muzikale loopbaan en geeft Almere een nieuw cultureel evenement, dat jaarlijks veel bezoekers zal trekken.



Ingezonden persbericht