Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 januari 2003

Meer Rood op straat in Haarlem

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA-leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariërs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op vrijdag 17 januari 2003 is de verkiezingskaravaan in Haarlem. In drie teams gaan de PvdA-ers de stad in om de meningen te peilen onder de bewoners.

Team A, bestaande uit onder andere kandidaat-kamerleden Luuk Blom en Saskia Noorman-den Uyl, lopen om 13.00 uur vanaf Het Mondiaal Centrum, Oostvest 56 te Haarlem via de Amsterdamsestraat naar het Broederhuis aan het Nagtzaamplein 67. Om 13.15 uur worden de PvdA-ers in het Broederhuis ontvangen door Ans de Haas van de wijkraad Oude Amsterdamse buurt. Met buurtbewoners wordt er gepraat over het wegtrekken van de winkels en problemen in deze wijk. De PvdA-ers vervolgen hun weg naar de speeltuin Kindervreugd in de Godfried van Bouillonstraat. Onderweg bellen zij bij de mensen thuis aan om te praten over de problemen in de wijk. Van 14.00 uur tot 15.15 uur praten de PvdA-ers in de speeltuin over het functioneren van het Digitale Trapveld, en het opknappen van oude volksbuurten. Ook zal er een bezoek worden gebracht aan het multifunctionele centrum in de buurt. Na het gesprek loopt het team naar de weekmarkt Zomervaart en dan weer terug door de Amsterdamstraat. Onderweg gaan zij in gesprek met voorbijgangers. Om 16.15 uur vertrekken zij uit de Oude Amsterdamse buurt richting het centrum. Tot 16.45 uur zullen de PvdA-ers folders uitdelen in onder meer de Spaarndammerstraat en op de Grote Markt.

Team B wordt onder andere vertegenwoordigd door Adri Duivesteijn en Godelieve van Heteren. Om 13.15 uur brengt dit team een bezoek aan de wijk Schalkwijk. In het winkelcentrum Rivieradreef praten zij met de bewoners en winkeliers over stadshart Schalkwijk 2000+. Om 14.30 uur worden de kansen en mogelijkheden van de Zuid Tangent besproken met betrokkenen. En om 14.45 uur nemen PvdA-ers zelf de Zuid Tangent naar station Haarlem. Tot 15.45 uur gaan zij folders uitdelen aan de reizigers bij de uitgangen van het station. Daarna gaan de PvdA-ers in discussie over de ontwikkelingen van het Stationsplein en de Spoorzone met buurtbewoners en wijkraden. Deze discussie vindt plaats in café Het wachtlokaal op het stationsplein. Om 16.00 uur lopen de PvdA-ers via de Kruisstraat, Bartiljorisstraat naar de Grote Markt. Onderweg delen zij folders uit.

In team C zitten onder andere kandidaat-kamerleden Varina Tjon A Ten en Angelien Eijsink. Om 13.45 uur brengen zij een bezoek aan het Nova-College, Westelijke randweg/ Zijlweg in Haarlem. Tot 14.45 uur krijgen de PvdA-ers een rondleiding door de nieuwe unitlocatie en gaan zij in gesprek met studenten, opleidingsmanagers en unitdirecteuren over de aansluiting MBO en HBO en Haarlem als studentenstad. Van 15.00 tot 15.45 uur bezoekt het team de banen- en opleidingbeurs Banenbeurs Ruim Baan in het Kennemer Sportcentrum, IJsbaanlaan 4a. Het thema van dit bezoek is de relatie tussen opleidingen, banen en werk. Dit bezoekt duurt tot 15.45 uur. Rond 16.00 uur lopen de PvdA-ers vanaf de Zijlstraat via de Gedempte Oude Gracht en de Grote Houtstraat naar het Brinkmanpassage op de Grote Markt.

Alle teams komen om 16.45 uur weer samen in Brinkmanpassage op de Grote Markt. Hier wordt er kennisgenomen van de plannen voor de Spoorzone. Betrokkenen en aanwezigen kunnen reageren op het plan. Om 17.30 uur is er een nieuwjaarsreceptie in Die Raeckse in het centrum. Het programma bestaat uit een talkshow met korte interviews en muziek en duurt tot ongeveer 18.45 uur.



Partij van de Arbeid