Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 januari 2003

Meer Rood op straat in Alkmaar

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA-leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op vrijdag 17 januari 2003 brengt de verkiezingskaravaan een bezoek aan Alkmaar. De PvdA-ers gaan in drie teams Alkmaar in.

De teams bestaan onder andere uit:
Team A: Jeltje van Nieuwenhoven, Diederik Samsom en Co Verdaas Team B: Jacques Tichelaar Max van den Berg en Cor van Vliet Team C: Piet Straub, Harm Evert Waalkens, Enno Neef en Henk Eggermont,

Team A is van 12.30 tot 13.00 uur in het centrum van de stad, in gesprek met het winkelend publiek. Om 13.45 uur gaan zij in debat met studenten van de Hogeschool In Holland. Om 14.15 uur vertrekken zij naar winkelcentrum de Hoef. Daar praten ze met wijkbewoners en peilen ze alle meningen met een knikkerbuizenspel. In IJsbaan de Meent praten de PvdA-ers van 16.00 tot 16.45 uur met sporters en recreanten. Vanaf 17.00 uur zijn ze te vinden op het NS-station centraal. Het thema van deze gesprekken zal zijn: Het 'kwartje van Kok' investeren in betaalbaar stads- en streekvervoer, bereikbare steden en de aankoop van natuurgebieden.

Team B is van 12.30 tot 14.00 uur in het centrum van de stad, in gesprek met het winkelend publiek. Daarna praten ze met wijkbewoners in Winkelcentrum De Mare en brengen ze rozen naar Zorgcentrum het Rekerheem om 15.00 uur. Vanaf 16.00 uur is het team weer te vinden in de Mare en omgeving.De PvdA-ers gaan in gesprek met ouderen over meer geld voor kortere wachtlijsten in de zorg; betaalbare ziekenfondspremies en zekerheid door een welvaartsvaste AOW.

Team C is van 12.30 tot 13.15 uur in het centrum van de stad, in gesprek met het winkelend publiek. Om 13.30 uur delen de PvdA'ers rozen uit aan bewoners van zorgcentrum de Oldeburgh. Vervolgens gaan van 14.15 tot 15.00 uur de PvdA-ers in gesprek met buurtbewoners in de Maasstraat / Geulstraat/Vechtstraat en in de winkelcentra te Oudorp. Vanaf 15.15 uur brengen ze een bezoek aan het Wijkcentrum Wijkwaard en omgeving. Daar gaan ze in gesprek met gasten en vrijwilligers. Het onderwerp van gesprek is een sterke economie, meer werk en een sociale zekerheid.

Om 18.00 uur begint de Nieuwjaarsreceptie van de PvdA-Alkmaar in Wijkcentrum Wijkwaard aan de Muiderwaard. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Om 18.30 uur reikt Jeltje van Nieuwenhoven een PvdA-Bokaal uit.