SP

Marijnissen vrijdagochtend naar acties in Rotterdamse haven

Vrijdagochtend komt Jan Marijnissen op uitnodiging van FNV Bondgenoten naar de Rotterdamse haven om actievoerende havenwerkers te ontmoeten. Hij zal daar zijn steun betuigen aan het protest tegen de liberaliseringplannen van de Europese Unie waartegen in heel Europa wordt geageerd.

Om 10:30 uur ontmoet de SP-lijsttrekker actievoerders op uitnodiging FNV Bondgenoten in actiecentrum Hotel De Beer Europoort. Hij zal zich daar opstellen achter de eisen van de havenwerkers die vrezen dat met de liberalisering vooral de kwaliteit van de havendiensten en het werk zwaar onder druk komen te staan. Ook de veiligheid zou in het geding komen.

In alle Europese havens wordt actie gevoerd tegen de Europese liberaliseringplannen, de zogenaamde 'port package'. Ook in de Rotterdamse haven wordt hiertegen geprotesteerd onder de vlag van de Europese Transportwerkers Federatie ETF.

Na het bezoek aan het actiecentrum in Hotel de Beer Europoort zal Jan Marijnissen een bezoek brengen aan de Waalhaven en Eemshaven.

Informatie:
Hotel De Beer Europoort, Europaweg 210, Rotterdam-Europoort (Havennummer 6050)

Meer informatie: René Roovers, 06 22 60 73 08.

16 jan 03 19:31