Ingezonden persbericht
persbericht

Team Veldkamp
---


Vadim Sayutin treedt toe tot Team Veldkamp

ROTTERDAM - Vadim Sayutin treedt tot het einde van dit seizoen toe tot het steam van Bart Veldkamp. De hoofdsponsor van Team Veldkamp, het bedrijf Avantage, heeft de komst van de 32-jarige Russische schaatser financieel mogelijk gemaakt.

Team Veldkamp verwacht dat het contracteren Sayutin bovendien voor Bart Veldkamp een meerwaarde zal hebben in diens voorbereiding op de laatste twee World Cup-wedstrijden in het Italiaanse Baselga di Pine en Heerenveen en het WK-afstanden in Berlijn. Wanneer het schema het toelaat, zal Team Veldkamp in Inzell samen trainen met het team van de Duitse Anni Friesinger.

Sayutin heeft de laatste maanden grote inspanningen geleverd op het vlak van de werving van sponsors en organisatie van het Russische nationale schaatsteam. Daarbij trad hij diverse malen op als woordvoerder van de selectie. Omdat Sayutin zich echter niet voor het komende WK wist te kwalificeren, kon hij zelf echter niet meer rekenen op een aantal faciliteiten. Avantage maakte het daarop voor de Rus alsnog mogelijk om zich via Team Veldkamp voor te bereiden op de afsluitende wedstrijden van dit schaatsseizoen.

Team Veldkamp zal naast de World Cup-wedstrijden en het WK afstanden de komende weken op 5 en 22 februari ook deelnemen aan marathonwedstrijden in respectievelijk Groningen en Den Haag.




Ingezonden persbericht