------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 17 januari 2003

Doetinchem - Verkeersongeval

Een 32-jarige vrouw uit Doetinchem raakte gewond aan haar hoofd toen zij met haar auto in een bocht op de Kruidenlaan op de verkeerde weghelft terechtkwam en tegen een tegenligger botste. Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. De tegenligger, een 60-jarige man uit Doetinchem, bleef ongedeerd. Het ongeval gebeurde op 16 januari rond 16.45 uur.

Zeddam - Tweemaal rijden onder invloed

Een 26-jarige man uit Ulft werd bij een alcoholcontrole op 17 januari om 1.15 uur op de Terborgseweg aangehouden omdat hij 530 ug/l blies. Hij kreeg op het bureau in Doetinchem een boete en een rijverbod van vijf uur. Omdat hij nog kleding uit zijn auto wilde halen zette de politie hem op zijn verzoek weer af bij de auto, die nog in Zeddam stond. Hij beloofde niet meer te gaan rijden. De agenten vertrouwden het echter niet en gingen een eindje verderop staan posten. Inderdaad kwam de Ulftenaar later aanrijden met gedoofde lichten. Toen hij de politiebus zag, probeerde hij snel weg te rijden en daarbij moest een van de agenten aan de kant springen. Een achtervolging volgde en uiteindelijk werd de man op de Mengelenbergseweg in 's Heerenberg aangehouden. Opnieuw moest hij blazen (340 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij zal van justitie en dagvaarding krijgen.

Doetinchem - Oplichting

Een 30-jarige man uit Arnhem probeerde donderdagmiddag 16 januari een winkel aan de Doetinchemseweg op te lichten. Hij had een bon bij zich van drie dozen halogeenlampen, die hij in een ander filiaal van de winkelketen in Duiven had gekocht. Hij had de lampen daar inmiddels weer teruggebracht en zijn geld teruggekregen. Nu probeerde hij met de bon in Doetinchem weer geld terug te krijgen, voor lampen die hij daar in zijn winkelwagen had gedaan. Het winkelpersoneel vertrouwde de zaak niet en belde de politie. De man werd aangehouden wegens oplichting. Het ging om een totaalbedrag van 507 euro.

Doetinchem - Overval (poging)

Een verkoopster van een kledingwinkel in de Korte Heezenstraat sprak een man aan, die op 16 januari net voor sluitingstijd (18.00 uur) rondliep in de winkel. Hij haalde een mes tevoorschijn en bedreigde de vrouw ermee, terwijl hij om geld vroeg. De verkoopster wist hem met een stok, die achter de toonbank stond, de zaak uit te werken en achtervolgde hem. In de Heezenpoort raakte zij hem kwijt.

De politie is op zoek naar de dader. Het gaat om een blanke man, 18 tot 20 jaar oud, normaal postuur, 1.70 meter lang. Hij droeg een donkerblauwe muts, een donkerblauwe glanzende jas met op de rug een witte opdruk en een zilverkleurige broek. Verder droeg hij knalblauwe Nike-schoenen.

Getuigen worden verzocht te bellen met politie Doetinchem, telefoon 0900-8844.

Lichtenvoorde Verkeersongeval met letsel

Een 58-jarige man uit Lichtenvoorde en een 51-jarige vrouw eveneens uit Lichtenvoorde zijn op 16 januari omstreeks 19.45 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nijverheidsstraat. De man reed met zijn personenauto over genoemde weg en verleende geen voorrang aan een voor hem van rechtskomende personenauto die werd bestuurd door een 34-jarige man uit Vragender. De man uit Lichtenvoorde hield aan de aanrijding een schaafwond aan zijn been over. De vrouw werd met kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.

Silvolde Verkeersongeval met letsel

Een 18-jarige jongen uit Silvolde is op 17 januari omstreeks 08.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Terborgseweg en de Berkenlaan. De jongen reed over de Gendringseweg en kreeg geen voorrang van een 50-jarige automobilist uit Doetinchem die hem tegemoetkwam en linksaf sloeg om de Berkenlaan in te rijden. De jongen heeft zich met knie letsel onder doktersbehandeling gesteld.

Einde berichten

Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11