Politie Amsterdam-Amstelland

Buiten functie stelling
17-1-2003. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vandaag een 30-jarige hoofdagent buiten functie gesteld. De man was werkzaam in het binnenstadsdistrict. Het besluit is genomen op grond van de verdenking van het onderhouden van ongewenste contacten.


---


---

Overvallers opgepakt
17-1-2003. De politie heeft met de arrestatie van twee Amsterdammers (29 en 25 jaar) een gewelddadige overval op een juwelier aan de Kalverstraat opgelost. De overvallers sloegen op 18 oktober vorig jaar rond het middaguur toe. De rovers deden zich voor als klant en sloegen de winkelier neer nadat hij een vitrine had geopend. Er ontstond een worsteling waarbij een verdachte een vuurwapen trok en een schot loste. Hierbij raakte gelukkig niemand gewond.

Van de overval werden videobeelden gemaakt. Die werden de overvallers fataal. Een politieagent herkende één van de afgebeelde verdachten toen deze begin december in verband met een inbraak te gast was op een politiebureau. De arrestatie van dader twee was toen slechts een kwestie van tijd. Half december zat ook deze verdachte achter slot en grendel. Het tweetal is inmiddels voor de rechter-commissaris geleid en zit nog vast.