De Unie


Uitzendbranche: Ledenbrief ABU-UZK CAO

17 januari 2003 - U vindt hier de ledenbrief over de ABU-UZK CAO, zoals deze verstuurd is aan deheer Kamps, voorzitter van de Algemene Bond Uitzendondernemingen en aan de leden van de onderhandeldelegatie ABU. Tevens vindt u hier de voorstellen voor de eenjaarsbepalingen en de vijfjaarsbepalingen. Deze kunt als pdf bestanden downloaden.

Geachte heer Kamps, leden van de onderhandeldelegatie ABU,

Bijgaand treft u, zoals aangekondigd, de voorstellen tot wijziging van de ABU-UZK CAO.

De Unie heeft er voor gekozen om de voorstelen tot aanpassing van de structuurbepalingen separaat van die tot wijziging van de één jaar bepalingen in te dienen.

Wij hopen op deze wijze een bijdrage te leveren aan het onderhandelproces maar niet in de laatste plaats ook te onderstrepen dat er naar het oordeel van De Unie een wezenlijk verschil bestaat tussen de beiden. Een verschil dat niet alleen een aangepaste aanpak van het onderhandelproces rechtvaardigt maar mogelijk ook het streven naar een geheel andere opzet van de ABU-UZK CAO.

De voorstellen zoals u ze bijgaand aantreft zijn op basis van het algemene arbeidsvoorwaardenbeleid van De Unie tot stand gekomen en hebben de instemming van onze leden binnen de branche.

Bij het opstellen van, en de discussies over deze voorstellen is de verklaring inzake het arbeidsvoorwaardenbeleid 2003, zoals deze op 22 november 2002 door partijen in de Stichting van de Arbeid is overeengekomen, maatgevend geweest.

Daarbij komt de wens van De Unie om te streven naar uitzend CAOs met een volwaardig arbeidsvoorwaardenpakket.

Gezien de impact van de voorstellen maar niet op de laatste plaats ook het proces van onderhandelen dat daarmee gepaard zal gaan, hebben wij geen bezwaar tegen een praktische aanpak, bestaande uit een relatief korte tussen-CAO van pakweg ½ jaar met een redelijke loonafspraak en goede werkafspraken over artikel 32.

Uiteraard behouden wij ons het recht voor om met aanvullende voorstellen te komen en spreken wij graag met u over de werkgevers bijdrage.

Uw reactie zien wij gaarne op korte termijn tegemoet. Wij vertrouwen op constructieve en efficiënte onderhandelingen, en tekenen,

met vriendelijke groet,

Drs. Wim H.M. Brouwer
Bestuurder

*

Voorstellen eenjaarsbepalingen (PDF File)

*

Voorstellen vijf-jaarsbepalingen (PDF File)

*