Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

17 januari 2003

Team Altena
Aanrijding met beknelling WIJK EN AALBURG: Op donderdag 16 januari omstreeks 08.20 uur, botste op de Provincialeweg een Toyota Starlett tegen een losgeschoten aanhanger van een uit tegenovergestlede richting komend ander voertuig. De Starlet belandde vervolgens in de sloot. Hierbij raakte de 26 jarige bestuurster uit Tilburg met haar bijrijdster uit Andel bekneld. Beiden werden met hulp van brandweer en GGD bevrijd en overgebracht naar het Elisabth ziekenhuis te Tilburg. De bestuurster liep lichte verwondingen op en de bijrijdster kwam met de schrik vrij.

Diefstal Opel Vectra en brommobiel SLEEUWIJK: In de nacht van 16 op 17 januari werden uit een garage aan de Rijksstraatweg een zwarte Opel Vectra, voorzien van het kenteken BX-17-DT en een witte Aixam brommobiel gestolen. Door het vernielen van een ruitje is men in de garage kunnen komen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal Mercedes
WOUDRICHEM: In de nacht van 16 op 17 januari werd vanaf de Wethouder de Joodestraat een groene Mercedes E300, gekentekend 55-DR-BV gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft het voertuig inmiddels gesignaleerd staan.

Team Geertruidenberg - Drimmelen Auto gordelcontrole
MADE: Op diverse plaatsen in de gemeente Geertruidenberg - Drimmelen zijn op vrijdag 17 januari gordelcontrole`s gehouden. Er zijn in totaal 15 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één persoon kreeg een bekeuring voor parkeren op het trottoir.

Team Oosterhout
Diefstal motorfiets
OOSTERHOUT: Op 16 januari 2003 werd aangifte gedaan van diefstal motorfiets uit een berging aan de Dr. Poelsstraat. Weggenomen werd een Yamah motorfiets kenteken MG-NV-51..

Gordelcontrole
OOSTERHOUT: Op vrijdag 17 januari 2003 tussen 10.00 uur en 11.30 uur werd er een autogordelcontrole gehouden op de Ridderstraat te Oosterhout. Van de ongeveer vijftig gecontroleerde auto`s werden er 13 autobestuurders bekeurd.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT: Op vrijdag 17 januari 2003 is op de Rijksweg A 27 en A 59 een controle gehouden op snelheidsovertredingen en overige overtredingen. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het te hard rijden en één bekeuring voor het rijden met gladde voorbanden.

Dongen
Beroving bij benzine tankstation DONGEN: Vanmorgen 17 januari omstreeks 02.30 uur is een 33 jarige inwoner uit Raamsdonksveer beroofd van zijn geld. Dit gebeurde toen hij met zijn auto stopte bij een benzine station gelegen aan de Middellaan. Na de man op zijn hoofd te hebben geslagen, maakten de dader(s) zich uit de voeten met een witte Volvo personenauto voorzien van een blauwe zwaailamp.

Team Waalwijk
Vijf bestuurders lopen bij alcoholcontroles tegen de lamp WAALWIJK: Op diverse locaties in Waalwijk is op 16/17 januari 2003 tussen 19.00 uur en 01.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Bij 190 bestuurders is een blaastest afgenomen. Vijf bestuurders van personenauto`s bleken teveel te hebben gedronken. Repectievelijk: 0,6 promille (280 UG/L), 0.75 promille (330 UG/L), 0,95 promille (410 UG/L) 1,00 promille (435 UG/L) en 1,05 promille (450 UG/L). Twee bestuurders kregen direct een transactie aangeboden van 190 Euro. De drie andere bestuurders moeten zich verantwoorden bij de rechter.

Bron: Henk Ketelaar