Politie Gelderland-Midden

Ernstig ongeval Pleijweg Arnhem Zuid
Publicatiedatum: 17-01-2003

Op 17 januari om 17.30 uur werd een ernstig ongeval gemeld op de Pleijweg richting Velperbroekcircuit bij de oprit Kronenburg. Een personenauto was over de kop geslagen. De bestuurder, een 50-jarige man uit Eibergen, werd daarbij uit het voertuig geslingerd. Door de politie werd direct het Nijmeegseplein afgezet. Het verkeer werd omgeleid.

De vermoedelijke toedracht van het ongeval is dat de auto van het slachtoffer over de rechterrijstrook van de Pleijweg noord reed, richting Gelredome. Op een gegeven moment wilde de bestuurder naar de linkerrijstrook. Een auto remde af, om daarvoor ruimte te maken. Op dat moment wordt er door het verkeer er voor plotseling geremd. De automobilist remde hard af, waardoor de wielen vermoedelijk blokkeerden en het voertuig ging slingeren, in een spin raakte en via de middenberm op de andere rijbaan terechtkwam. Daar werd de auto vol in de rechterflank geraakt door een auto bestuurd door een 40-jarige man uit Zevenaar.

Het slachtoffer werd met vermoedelijk hersenletsel met spoed overgebracht naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen. De bestuurder van de andere auto had licht letsel en werd overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

voor nadere informatie:
Peter Meijer communicatie
026-3524308

---

Brand in woning Koppelweg in Doesburg
Publicatiedatum: 17-01-2003

Op vrijdag 17 januari om 18.05 kreeg de politie melding van een binnenbrand in een woning aan de Koppelweg in Doesburg. De brandweer van Doesburg kwam met drie bluswagens ter plaatse. Om 18.25 werd `brand meester' gemeld. De brandweer heeft daarna nog nageblust. De ambulance kwam ter plaatse omdat een buurvrouw ademhalingsproblemen had door de rookontwikkeling. De bewoner, een 33-jarige man, was tijdig zijn woning uitgegaan. Hij werd later die avond aangehouden terzake brandstichting. Uit het ingestelde onderzoek door de technische recherche blijkt hij mogelijk zelf verantwoordelijk te zijn voor de brand.
Peter meijer, communicatie AVZ
026-3524308

---