Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-01-2003 3e persbericht van vrijdag 17 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man bedreigt agent
Een man van 39 uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 17.15 uur aangehouden omdat hij een politie-agent had bedreigd. De man werd staande gehouden omdat hij met een brommer over het voetgangersgebied van het Stratumseind reed. Toen de verdachte de agent zag, sloeg hij dreigende taal uit. Hij verzette zich vervolgens heftig tegen zijn aanhouding. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Eindhoven: Vrouw aangerand
Een vrouw van 20 uit Eindhoven is vrijdagavond rond 18.30 uur aangerand op de Veestraat. Toen ze door die straat liep, werd ze door een man aan haar haren een gangetje ingetrokken, waarna hij op haar ging zitten. De vrouw beet de man in zijn hand en begon hard te schreeuwen, waarna hij er vandoor ging.

Eindhoven: Man rijdt in gestolen auto
Een man van 29 uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Dat gebeurde op de Bennekelstraat. Politie-agenten zagen de man rijden in de auto die als gestolen stond gesignaleerd. Hij is klemgereden en aangehouden. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Bergeijk: Paardenwagen gestolen
Vanuit een schuur bij een woning aan de Witrijt is een roestvrijstalen paardenwagen weggehaald. Dat gebeurde donderdagavond tussen 19.00 en 23.00 uur. Het gaat om een zogeheten marathonwagen, die wordt gebruikt voor de paardensport. Het slot van het hek dat naar de schuur leidt, is kapot gemaakt.

Deurne: Man gewond bij aanrijding
Een man van 24 uit Helmond is vrijdagmiddag rond 15.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Toen hij op de Maassingel tussen zijn geparkeerde bestelauto en een stilstaande tractor doorliep, reed de tractor plotseling naar voren. Dat kwam doordat de voet van de 18-jarige bestuurder uit Deurne van de koppeling schoot. De tractor reed tegen de Helmonder aan. Hij is met een gebroken bovenbeen naar het ziekenhuis gebracht.

Eersel: Controle handsfree bellen
Vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.45 uur is op de N284 (de weg tussen Eersel en de Belgische grens) gecontroleerd op het handsfree bellen in de auto. Er werden in totaal twee bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die niet-handsfree in hun wagen zaten te bellen. Een andere automobilist kreeg een bekeuring omdat de APK van zijn wagen was verlopen, en een ander ontving een boete omdat hij over een doorgetrokken streep reed.