Politie Midden- en West Brabant

Brand in woonwagen

Halderberge, 17 januari 2003

OUD GASTEL Vanavond heeft een korte maar hevige brand gewoed in een woonwagen op het woonwagencentrum aan de Koopmansstraat in Oud Gastel. Er raakte niemand gewond. De politie houdt rekening met brandstichting.

Vanavond kwam omstreeks 19.20 uur een melding dat op het woonwagencentrum aan de Koopmansstraat in Oud Gastel (gemeente Halderberge) een woonwagen in brand stond.

Politie en brandweer zijn ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek dat de vlammen aan de linkerzijde van de woonwagen naar buiten sloegen. Door de hitte sprongen aan deze zijde ook enkele ruiten.

De brandweer van Oud Gastel bestreed de brand met twee blusvoertuigen en 18 brandweerlieden. De brandweer was de brand omstreeks 20.00 uur meester. De woonwagen is door de brand zwaar beschadigd. Er was op het moment van de brand niemand thuis. Er raakte niemand gewond.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend maar de politie houdt rekening met brandstichting. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant stellen zaterdag een sporenonderzoek in.

Burgemeester Osterloh van Halderberge heeft zich vanavond uitgebreid laten informeren over de brand en heeft in het politiebureau met politieteamchef Jobse overleg gevoerd.

Bron: Willem van Hooijdonk