Gemeente Woudrichem

17/01/2003
Nieuw bestemmingsplan voor de kernen Uitwijk en Waardhuizen

Nieuw bestemmingsplan voor de kernen Uitwijk en Waardhuizen Inspraak plannotitie bestemmingsplan Uitwijk-Waardhuizen

De bestemmingsplannen die van toepassing zijn op de dorpskernen Uitwijk en Waardhuizen zijn verouderd en voldoen daardoor niet meer aan de huidige eisen.Vandaar dat voor beide kernen één nieuw bestemmingsplan wordt gemaakt.

Uitgangspunten
De gemeenteraad wil bewoners in een zo vroeg mogelijk stadium bij het opstellen van bestemmingsplannen te betrekken. Er is dan ook al een beginspraakronde gehouden waarin iedereen kon laten weten hoe tegen de toekomstige ontwikkeling en tegen het nieuwe bestemmingsplan wordt aangekeken. Daarvan is volop gebruik gemaakt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een plannotitie waarin de uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan zijn neergelegd. De bewoners krijgen ook nu de gelegenheid hun mening te geven over de inhoud van de plannotitie.

Ontwikkelingsperspectief
Het nieuwe bestemmingsplan zal met name gericht zijn op het behoud van de karakteristieke ruimtelijke waarden die in beide kernen aanwezig zijn. Daarnaast worden ook potentiële woningbouwlocaties in beide kernen niet uit het oog verloren.

Reacties
Iedereen die zich betrokken voelt bij Uitwijk en Waardhuizen kan over de verdere ontwikkeling van het bestemmingsplan blijven meepraten en meedenken. Vandaar dat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld op de plannotitie te reageren. De reacties zullen dan worden betrokken bij het opstellen van het bestemmingsplan. De plannotitie kan hiervoor met ingang van 17 januari 2003 gedurende vier weken tijdens kantooruren worden ingezien bij de balie van de afdeling VROM. Voor het inzien van de notitie buiten kantooruren of voor het geven van een mondelinge reactie kan telefonisch een afspraak gemaakt met de heer P. van Boxtel (telefoon (0813) 30 81 44, e-mail pboxtel@woudrichem.nl) Gedurende deze periode kan iedereen schriftelijke reacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Woudrichem, postbus 6, 4285 ZG Woudrichem.