Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

17-01-2003
Ontwerp bestemmingsplan Raadhuisplein e.o. en woonwerf Verolme ter inzage

ONTWERP BESTEMMINGSPLAN RAADHUISPLEIN E.O. EN WOONWERF VEROLME

Burgemeester en wethouders maken ingevolge art. 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat m.i.v. 22 januari 2003 gedurende 4 weken het ontwerp van het bestemmingsplan "Raadhuisplein e.o. en Woonwerf Verolme" ter inzage ligt.
Het bestemmingsplan Raadhuisplein e.o. en Woonwerf Verolme omvat de gronden die globaal liggen tussen de Alblas in het zuiden, de Dam in het oosten, het Cortgene in het noorden en de Noord in het westen. Het plan heeft tot doel de thans vigerende maar sterk verouderde bestemmingsplannen Plan in hoofdzaak (1940) en het Uitbreidingsplan Dam Kinderdijk herziening 1952 te actualiseren en onder te brengen in één juridische regeling. Het voorliggende plan legt voor het plandeel Raadhuisplein e.o. de bestaande situatie vast en maakt bebouwing van het Raadhuisplein, het aanleggen van een boulevard en het doortrekken van de kademuur mogelijk. Voor het plandeel Woonwerf Verolme is in een functiewijziging van bedrijventerrein naar woningbouw voorzien. Ten opzichte van het voorontwerpplan zijn, als gevolg van nadere uitwerkingen op het gebied van financiële en procedurele haalbaarheid, m.n. de uitgangspunten voor de bebouwing van het Verolmeterrein gewijzigd.
Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 22 januari t/m 19 februari 2003 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM (gedurende de openingstijden). Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 2, 2950 AA Alblasserdam). Nadere informatie over het ontwerp bestemmingsplan kan worden gekregen op de genoemde afdeling in het gemeentehuis, telefoon (078) 692 12 70. Het ontwerp bestemmingsplan kan tijdens de genoemde termijn van vier weken op afspraak ook buiten de normale werkuren voor drie aaneengesloten uren per week worden ingezien. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen, tel. (078) 692 12 70.