Gemeente Deventer

Voedingscampagne GGD

Tentoonstelling over voeding in Stadskantoor

STARTSEIN CAMPAGNE 'ETEN IN BALANS': GGD ZET BURGEMEESTER OP WEEGSCHAAL

De GGD Regio Stedendriehoek heeft in het Stadskantoor burgemeester James van Lidth de Jeude op de weegschaal en onder de meetlat gezet. Ook de directeur van de GGD, de heer De Vries, is gewogen en gemeten.

De weeg- en meetactie vormt de start van de GGD-campagne 'Eten in Balans'. In het Gemeentelijk Informatiecentrum kunt u tot en met 5 februari een tentoonstelling over de voedingscampagne bekijken. De toegang is gratis.

Vindt u zichzelf te dun, te dik, of precies goed? Bent u tevreden of ontevreden over uw gewicht? Hebt u goede voornemens minder te snoepen of af te vallen? Als u wilt weten of u een gezond gewicht hebt, dan kunt u op 18 januari bij een kraam van de GGD op de markt op de Brink terecht of op 22 januari in het stembureau in het Stadhuis, Grote Kerkhof 4. U kunt dan meteen meedoen aan de 'groente en fruittest' die aangeeft of u voldoende groente en fruit eet en daarmee voldoende vitamines, vezels en mineralen binnenkrijgt. Een diëtist van Thuiszorg Zuid West Overijssel is bovendien aanwezig om u persoonlijk te adviseren over gezonde voeding. Verder liggen er folders en brochures over gezonde voeding voor u klaar.

Omdat van steeds meer kanten signalen komen dat we met z'n allen veel te dik worden, heeft de GGD voor 2003 voor het thema voeding gekozen. Momenteel is bijna de helft van alle Nederlandse mannen en veertig procent van alle Nederlandse vrouwen te zwaar! En velen van u weten niet dat ze te zwaar zijn of dat ze ongezond eten en te weinig bewegen. De GGD gaat daar iets aan doen.

Gedurende een heel jaar zet de GGD Regio Stedendriehoek het onderwerp gezonde voeding centraal. Elke maand organiseert de GGD één of meerdere voorlichtingsacties over een voedingsthema in één van de gemeenten in de regio Stedendriehoek. Elke gemeente komt dus aan de beurt:

Maand Thema Gemeente

Januari Gezond gewicht & goede voeding Deventer
* 9 januari: Stadskantoor, Burseplein 20 van 13.30 tot 17.30 uur.
* 18 januari: zaterdagmarkt Brink van 12 tot 16 uur
* 22 januari: stembureau Stadhuis, Grote Kerkhof 4 van 12 tot 18 uur.

Februari Voeding & hart- en vaatziekten Bathmen

Maart Zuivel Lochem

April Voeding & bewegen Vorden

Mei Buitenlands eten Warnsveld

Juni Groente en fruit Zutphen

Juli Eten op vakantie Gorssel

Augustus Voeding & kanker nog niet bekend

September Brood Epe

Oktober Overgewicht Apeldoorn

November Tussendoortjes Voorst

December Gezond gewicht en goede voeding Brummen

De acties van februari tot en met december zijn nog een verrassing; hierover krijgt u te zijner tijd meer informatie.

Hopelijk komt gezonde voeding ook bij u dit jaar hoog op de agenda!

Wilt u meer weten over de campagne 'Eten in Balans', de weeg- en meetacties in januari, of over gezonde voeding? Dan kunt u terecht op de internetsite
www.ggdstedendriehoek.nl