Gemeente Amstelveen

Tentoonstelling ´Amstelveens verleden in scherven´

Op 18 januari 2003 opent wethouder dr. M.J. Alink om 16.30 uur de tentoonstelling ´Amstelveens verleden in scherven´ in gemeentelijk expositiecentrum Aemstelle.
De tentoonstelling is een samenspel tussen archeologie en geschiedenis.
De vondsten zijn afkomstig van diverse opgravingen die vanaf 1990 op Amstelveense bodem hebben plaatsgevonden.

De opgravingen hebben plaatsgevonden op diverse locaties in het Oude Dorp (waaronder de voormalige percelen van het Amstelveens Weekblad, Van Poelgeest en Tijsterman) en langs de Amstel (zoals herberg het oude Kalfje en buitenplaats Kostverloren). Met name de beerputten op de locatie van het Amstelveens Weekblad hebben veel interessant materiaal opgeleverd. Voor de opgravingen is nauw samengewerkt met de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland (AWN). De opgraving bij Kostverloren zijn uitgevoerd door de provinciaal archeoloog. De leden van de Vereniging Historisch Amstelveen en de AWN hebben hierbij geassisteerd.

De Werkgroep Archeologie van de Vereniging Historisch Amstelveen heeft de tentoonstelling samengesteld. Naast de vondsten biedt de expositie informatie over de opgravingen en de geschiedenis van het perceel. Hierdoor schets de expositie de functie van de Amstel en het Oude Dorp.

De tentoonstelling is vanaf 19 januari tot en met 9 maart 2003 te bezichtigen in gemeentelijk expositiecentrum Aemstelle, Amsterdamseweg 441 in Amstelveen.
De openingstijden van Aemstelle zijn: woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang tot de expositie is gratis. Aemstelle is bereikbaarheid met het openbaar vervoer: buslijnen: 66, 147, 170, 171, 172 en 199; halte: Graaf Florislaan.