Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 16 januari 2003

De PvdA Stadsconferentie Samen Sterk in het teken van de Tweede-Kamerverkiezingen

Op zaterdag 18 januari organiseert de PvdA-afdeling Den Haag de jaarlijkse stadsconferentie in het Volksbuurtmuseum als Haags hoogtepunt in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Centraal thema is multiculturaliteit en integratie. De PvdA wil op praktische wijze laten zien waar het om draait. Den Haag is een stad waar veel migranten wonen en werken. Dat betekent dat bewoners aan elkaar moeten wennen en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Alle voor- en nadelen van de nieuwe Haagse samenleving komen bijvoorbeeld scherp naar voren in de Schilderswijk. Daarom is als uitvalsbasis het Volksbuurtmuseum, dat midden in die wijk ligt, gekozen. Van daaruit gaan de PvdA-ers om 10.00 uur te voet op zoek naar aansprekende voorbeelden van multiculturaliteit en integratie in de praktijk. Om 13.30 uur zijn zij terug in het Museum en debatteren de PvdA-ers over de vraag of de tot nu toe gevolgde PvdA-strategie gewerkt heeft of dat er wellicht andere keuzes gemaakt moeten worden.

Jeltje van Nieuwenhoven, PvdA kandidaat-kamerlid, opent de conferentie om 10.30 uur. Aan de ontdekkingsreizen die om 11.00 uur van start gaan doen de volgende mensen mee:

Arend Hilhorst (wethouder Volkshuisvesting), Adri Duivesteijn (kandidaat-kamerlid) en Marnix Norder (gewestelijk lijsttrekker) gaan op bezoek bij woonprojecten voor Turkse en Chinese ouderen en geven onderweg uitleg over de Schilderswijk.

Pierre Heijnen (wethouder) laat zien dat de bibliotheek aan het Hobbemaplein meer is dan dat.

Angelien Eijsink (kandidaat-kamerlid) en Zeki Arslan (Forum) gaan naar het Mondriaan College om over onderwijs te praten.

De raadsleden Tineke van Nimwegen en El-Houssine Mouttahid gaan bij de Marokkaanse buurtvaders op bezoek.

Wethouder Jetta Klijnsma en Edit Hallensleben (gedeputeerde) zijn op dat moment in verpleeghuis Schildershoek.

Na de lunch wordt om 13.30 uur in het Volksbuurtmuseum gedebatteerd over de vraag hoe de PvdA op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau omgaat met minderheden. Wat goed gaat en wat verbeterd kan worden. Gespreksleider Ronald Plasterk praat hierover met Nebahat Albayrak, Marnix Norder, Pierre Heijnen en Henk Kool.

Zaterdag 18 januari 2003

Het Volksbuurtmuseum

Hobbemastraat 120 in Den Haag

Zie ook: bijgevoegd programma

www.denhaag.pvda.nl