Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 18 januari 2003

Dagelijkse berichten

Nieuweschans: elf auto opengebroken
Een medewerker van het bronnenbad waarschuwde vrijdagavond de politie omdat er meerdere auto`s waren opengebroken op de parkeerplaats aan de Weg naar de Bron in Nieuweschans. Onderzoek van de politie leerde dat er elf portierruiten waren ingeslagen. Er was meer schade dan buit weggenomen. Door de politie zijn de eigenaren van de wagen gewaarschuwd voor het doen van aangifte. Vorig weekend werd de parkeerplaats ook al bezocht door autokraker(s). Een onderzoek is ingesteld.

Harkstede: te jeugdige automobilist
Agenten zagen vrijdagnacht een auto met hoge snelheid rijden op de Kooilaan in Harkstede. Op de Hoofdweg kon de wagen aan de kant worden gezet en bleek de bestuurder een 16-jarige jongen uit Scharmer te zijn. Hij bleek onder invloed (0.8 promille) achter het stuur te zitten. De jongen kreeg een proces-verbaal. De eigenaar van de auto, een 21-jarige Stadjer die ook onder invloed verkeerde, zat ook in de auto en kreeg een proces-verbaal voor het laten rijden zonder rijbewijs.

Delfzijl: man (42) met glas geslagen
Bij de politie kwam vrijdagnacht de melding binnen dat er iemand in een café aan de Oude Schans met een bierglas zou zijn gestoken. In het café trof de politie een 42-jarige man aan met een bebloed gelaat. Hij was na het omstoten van een bierglas door een nog onbekende man met een glas op zijn hoofd geslagen. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis meegenomen. Hij wist nog niet of hij aangifte wilde doen bij de politie.

Verkeerscontroles
Op diverse plaatsen in de provincie werden vrijdag verkeerscontroles gehouden. Op de Erasmusweg in Hoogezand werd een verlichtingscontrole gehouden. Er werden vijf bonnen uitgeschreven aan fietsers zonder licht. Een 14-jarige jongen uit Foxhel gaf een valse naam op en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Ook in Winschoten werden vier fietsers zonder verlichting bekeurd. Een bromfiets bleek teveel vermogen te hebben en een personenauto voerde blauw neonlicht onder de bumper en kregen daarvoor een boete. Een 39-jarige automobilist uit Overschild kon vrijdagmiddag op het Eemskanaal ZZ in Lageland zijn rijbewijs inleveren. Hij werd betrapt met een snelheid van 137 km per uur en dat was ver boven de limiet van 80 km per uur. In Zuidbroek werd s middag op de N33 waar een limiet geldt van 70 km per uur de snelheid van 550 voertuigen gecontroleerd. Slecht 1 overtrad de geldende snelheid met 78 km per uur. Op de EH Woltersweg in Aduard werd de snelheid van 53 voertuigen gecontroleerd. Zes voertuigen reden sneller dan 80 km per uur waarbij de hoogste overtreder 121 km per uur haalde.

BERICHTEN STAD KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)