Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-01-2003
1e persbericht van zaterdag 18 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Burgers pakken overvaller
Een man van 26 uit Eindhoven is vrijdagavond aangehouden nadat hij had geprobeerd een vrouw van 61 uit Eindhoven van haar tas te beroven. Toen de vrouw op het Wilhelminaplein liep, werd ze door de verdachte aangevallen. Hij probeerde daarbij haar tas af te pakken. Een man van 52 uit Veldhoven, die het zag gebeuren, wilde de verdachte aanhouden, maar deze ging er vandoor. Een man van 19 uit Valkenswaard, die net kwam aanfietsen, kon de verdachte wel pakken. Samen met de Veldhovenaar heeft hij de verdachte vervolgens vastgehouden tot de politie kwam. De vrouw raakte lichtgewond aan haar gezicht. De verdachte zit nog vast.

Eindhoven: Doorrijden na botsing
Een man van 51 uit Helmond is zaterdagochtend rond 3.45 uur aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. De man was op de kruising Willemstraat/Vonderweg met zijn auto tegen een taxi aangereden, en er met zijn wagen vandoor gegaan. Andere taxichauffeurs hebben de verdachte vervolgens klemgereden en vastgehouden totdat de politie arriveerde. De Helmonder zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Zwerver bedreigt agenten
Een man van 36 zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond rond 20.45 uur aangehouden omdat hij op het Stationsplein illegaal spijkerbroeken aan het verkopen was. Toen de man werd aangehouden, bedreigde hij de agenten met de dood. Daarbij werd hij erg agressief, en hij verzette zich hevig. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Achtervolging dronken man
Een man van 27 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 5.15 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Een politie-surveillance zag dat de man met hoge snelheid over de Vonderweg reed, en ging er achteraan. Daarbij werden snelheden van rond de 100 km/u gehaald. Ook reed de man door een rood verkeerslicht. Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan werd de auto tot stoppen gedwongen, en de man ingerekend. Op het bureau bleek hij na een blaastest een alcoholpromillage van 1,85 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen, hij kreeg een rijverbod van negen uur, en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Achtervolging na ramkraak
Een man van 39 uit Zoutelande is zaterdagochtend rond 6.30 uur aangehouden na een wilde achtervolging na een ramkraak op een winkel aan de Ranonkelstraat. Tien minuten daarvoor kwam bij de politie de melding binnen dat de ramkraak was gepleegd, en dat een wagen met hoge snelheid was weggereden. Een aantal surveillance-wagens zijn er achteraan gegaan, en hebben de wagen door een groot deel van Stratum achtervolgd. Daarbij negeerde de bestuurder enkele malen stoptekens van de politie. Ook reed hij tweemaal tegen een politiewagen aan. Uiteindelijk werd de wagen op de Floralaan-Oost tot stoppen gedwongen. Er sprongen twee mannen uit, die er te voet vandoor gingen. De aangehouden verdachte werd teruggevonden in de voortuin van een woning aan de Jagerslaan. De andere verdachte is spoorloos verdwenen. Het is nog onduidelijk of er iets uit de winkel is weggenomen.

Eindhoven: Man mishandelt vrouw
Een man van 20 uit Eindhoven is vrijdagavond rond 21.30 uur aangehouden omdat hij een vrouw van 21 uit Eindhoven mishandeld zou hebben. Dat gebeurde in een auto op het Stationsplein. De man zou de vrouw enkele malen in haar gezicht hebben geslagen. De schermutseling werd gezien door surveillerende agenten, die de man hebben aangehouden. Hij zit nog vast voor onderzoek.

Helmond: Poging beroving
Drie mannen hebben vrijdagavond rond 24.00 uur geprobeerd een man van 50 uit het Belgische Lommel te beroven. Toen de man op de 2e Haagstraat een tas met geld in de kofferbak van zijn auto legde, werd hij door de mannen belaagd. Eén van hen gaf het slachtoffer een paar klappen in zijn gezicht. Een ander pakte de tas uit de auto en ging er te voet vandoor in de richting van de Cortenbachstraat. Het slachtoffer rende achter hem aan, waarna de dader de tas op de grond liet vallen. Alledrie de verdachten zijn er zonder de buit vandoor gegaan. Het slachtoffer heeft letsel aan zijn gezicht opgelopen.

Waalre: Man mishandelt vrouw en kind
Een man van 35 uit Geldrop is vrijdagavond rond 24.00 uur in de woning van zijn ex-vriendin in Waalre aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol was, zou kort daarvoor de 36-jarige vrouw en haar 13-jarige dochter hebben mishandeld. De vrouw was geslagen, en haar dochter was bij haar keel gegrepen. Ze konden de politie bellen, die de man in de woning heeft opgepakt. Hij zit nog vast voor onderzoek.

Waalre: Gestolen auto botst tegen huis
Zaterdagochtend rond 4.00 uur is een gestolen auto tegen de gevel van een woning aan de Goudbergstraat gereden. En buurtbewoner heeft daarna twee mannen uit de auto zien stappen en weglopen. De bestuurder heeft tijdens het rijden een stoeprand geraakt, heeft de macht over het stuur verloren, en is tegen het huis gereden. Daarbij zijn een tuinhek en nogal wat planten vernield. Ook de woning liep schade op. De auto bleek eerder die nacht gestolen te zijn vanaf een inrit van een huis aan de Anna Paulownalaan.

Waalre: Achtervolging dronken man
Na een achtervolging is zaterdagochtend rond 2.10 uur een man van 29 uit Valkenswaard aangehouden. Een politie-surveillance zag kort daarvoor dat de man op de Markt in Valkenswaard met zijn auto bijna tegen een andere wagen aanreed. De achtervolging werd ingezet, waarbij de verdachte enkele malen rode verkeerslichten negeerde, andere wagens inhaalde waar dat niet mocht, en veel te hard reed. Uiteindelijk werd hij op de Eindhovenseweg in Waalre tot stoppen gedwongen. De man weigerde in eerste instantie op het bureau mee te werken aan een blaastest en een bloedproef. Het resultaat van die testen is dan ook onduidelijk. Zijn rijbewijs is ingenomen, en er is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Dronken automobilist aangehouden
Een man van 19 uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 2.15 uur op De Zegge aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1,15 te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Someren: Jongen aangehouden voor bedreiging
Een jongen van 17 uit Someren is vrijdagavond rond 23.45 uur aangehouden. Hij had kort daarvoor met twee vrienden de eigenaar van een restaurant aan de Boerenkamplaan bedreigd. Ook heeft het drietal een deur van het restaurant vernield. De restauranthouder heeft de politie gebeld, die de verdachte kon aanhouden. Daarbij heeft hij zich hevig verzet. Hij zit nog vast; de twee andere jongens zijn er vandoor gegaan.