Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 18 januari 2003

Dagelijkse berichten

Ter Apel: fietser onder invloed
Agenten zagen vrijdagnacht een 27-jarige fietser uit Sellingen slingerend over de Westerstraat in Ter Apel rijden. Een automobilist kon door hard te remmen een aanrijding met de dronken fietser voorkomen. Op aanspreken van de agenten probeerde de man weg te komen. Dat lukte niet en hij werd op de Koningsstraat aangehouden. Hij blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 1.2. Een proces-verbaal werd uitgeschreven.

Groningen: drie autos betrokken bij aanrijding
Een 24-jarige automobilist uit Groningen verleende vrijdagavond op de kruising van de van Swietenlaan met de CG Wichmannstraat geen voorrang aan een tegemoet komende 62-jarige automobiliste uit Groningen. De auto van de 24-jarige sloeg als gevolg van de aanrijding op de zijkant en kwam terecht op de motorkap van een stilstaande auto van een inwoner van Onstwedde. De Stadjer droeg geen gordel en sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij werd met hoofd- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf voerde de drie beschadigde autos af.

Groningen: wildplasser weigert naam op te geven Een 29-jarige man uit Groningen werd vrijdagnacht aangehouden omdat hij weigerde zijn naam op te geven. De man stond in de Papengang in het openbaar te urineren en kreeg een bon aangezegd. Hij weigerde medewerking en werd meegenomen naar het bureau waar hij een bon kreeg.

Groningen: lastige dronken mannen
Twee mannen, een 24-jarige Amsterdammer en een 23-jarige Stadjer, werd vrijdagnacht de toegang geweigerd in een horecagelegenheid aan de Grote Markt omdat ze dronken waren. De mannen waren het hier niet mee eens en schoten surveillerende agenten aan. Na uitleg van de kant van de dienders bleven de mannen de agenten hinderlijk volgen en ondanks herhaalde waarschuwingen bleven ze de agenten lastig vallen. Uiteindelijk werden ze aangehouden en naar het bureau gebracht waar ze een bekeuring kregen.

Groningen: rijden onder invloed
In de Nieuwe Ebbingestraat viel een 26-jarige automobilist uit Amsterdam vrijdagnacht op omdat hij zeer kort achter een andere automobilist reed. De Amsterdammer werd gecontroleerd en bleek teveel te hebben gedronken. Hij scoorde een promillage van 1.0 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: man steelt drank en jas in café
Een personeelslid van een horecagelegenheid in de Oosterstraat betrapte vrijdagnacht een 26-jarige man uit Franeker op het stelen van een jas. De man had de portemonnee al uit de jas gehaald en bij nader onderzoek bleek hij ook twee flessen sterke drank bij zich te hebben. De man werd overgedragen aan de politie. Na het afleggen van een bekennende verklaring werd hij met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: mannen slaags op Grote Markt
De politie hield vrijdagnacht een 24-jarige man uit Sneek aan voor mishandeling van een 36-jarige Stadjer. De mannen, die bekenden van elkaar zijn, hadden in een horecagelegenheid aan de Grote Markt ruzie met elkaar gekregen. Beide verlieten de zaak en buiten gekomen sloeg de jongste van het tweetal met een stok naar de andere man. Bij zijn aanhouding bleek de man waarschijnlijk in het bezit van verdovende middelen en van twee mobiele telefoons waarvan de herkomst onduidelijk is. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)