Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2003
Persberichten districhten Utrecht stad, 11.15 uur

Criminelen gepakt

UTRECHT Vrijdagmorgen kort voor 07.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding. Op de C.H. Letschertweg was een auto tegen een middengeleider gereden. De bestuurder, een 43-jarige man uit Hellevoetsluis, was vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij bleek door de politie in Rotterdam gezocht te worden voor moord, doodslag, diefstal met geweld en brandstichting. De man is aangehouden, de auto inbeslaggenomen en beiden zijn overgedragen aan de politie van Rotterdam.

Toen agenten vrijdag rond 11.30 uur op de Eendrachtlaan een jongen met een laptoptas zagen rennen, achtervolgd door een man, zette ook de politie de achtervolging in. Even verderop hielden zij de 16-jarige inwoner van Utrecht aan. Met behulp van een getuige werden tevens twee andere 16-jarige jongens uit Utrecht aangehouden. De jongens hadden volgens getuigen inderdaad op de Decimalaan een man beroofd van zijn laptop. De jongens zijn ingesloten.

Zaterdagmorgen rond 02.20 uur hield de politie een 32-jarige Utrechter aan. De man had ingebroken in een auto op de Mariaplaats. Bij fouillering van de man werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Gewapende overvallen

UTRECHT Vrijdagmorgen is een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg overvallen. Drie overvallers met bivakmutsen op bedreigden de drie aanwezige mannen met vuurwapens en verlieten later het pand met een geldbedrag. Dit gebeurde rond 08.00 uur. De mannen werden vastgeboden voordat de overvallers vluchtten. Kort nadat de politie gealarmeerd was, troffen agenten de vluchtauto aan op de Plompstraat. De politie is direct een onderzoek gestart.

Kort voor 12.30 uur werd op het Ondiep een zaak overvallen. Een overvaller met een bivakmuts op bedreigde de eigenares met een mes en ging er vandoor met een tas met een klein bedrag aan geld. De politie startte direct een onderzoek.

Auto botst op lijnbus

UTRECHT Bij een aanrijding bij de afrit van de A12-Mauritiuslaan raakten drie inzittenden van een personenauto gewond. De auto reed op de kruising tegen een lijnbus. Dit gebeurde zaterdag rond 01.10 uur. De inzittenden van de bus kwamen met de schrik vrij.

De personenauto reed vanaf de A12 richting Mauritiuslaan en botste op de kruising met een lijnbus. De bestuurder en twee inzittenden van de personenauto, allen mannen uit Nieuwegein van 21 (bestuurder) en 20 (inzittenden) jaar, zijn naar ziekenhuizen in Nieuwegein en Utrecht gebracht. Over hun verwondingen of toestand is verder niets bekend. De auto is total loss en de bus is weggesleept.

Aanhoudingen

UTRECHT Omdat een bestuurder van een auto op de Zwanenvechtlaan vrijdag rond 20.40 uur niet voldeed aan een stopteken van de politie, zetten de agenten de achtervolging in. Na een aanrijding met een stalen constructie van een hijskraan op het fietspad richting de Fortlaan rende de bestuurder weg. Een inzittende van de auto, een 17-jarige inwoner van Utrecht, kon bij de auto worden aangehouden. Een politiehond speurde de bestuurder op. Deze eveneens 17-jarige inwoner van Utrecht had natuurlijk geen rijbewijs. Hij kreeg bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, een vervallen APK, het negeren van een stopteken en het rijden op het fietspad. De jongen deed afstand van de auto.

Doordat hij zonder verlichting op de Einsteindreef reed, hield de politie een 19-jarige inwoner van Utrecht staande. De jongeman gaf echter een valse naam op, waarop hij werd aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en kreeg bekeuringen voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en het niet voeren van verlichting. Tevens bleek zijn uitlaat niet goed te zijn, waarvoor hij ook een bekeuring kreeg.

Een 20-jarige Utrechter reed zich rond 03.15 uur op de Springweg vast op een betonnen paaltje en een muurtje. De politie nam een alcoholtest af en hield de man vanwege de uitslag van die test aan. Op het bureau blies de jongeman 565 ugl (1,4); proces-verbaal is tegen hem opgemaakt. De auto was behoorlijk beschadigd.

Inbrekers overlopen
UTRECHT Toen hij boven in huis gestommel hoorde, ging een 24-jarige inwoner van Utrecht kijken en stond oog in oog met een inbreker. Dit was in een woning aan de Dorbeendreef. Een vechtpartij volgde, waarbij een tweede inbreker tevoorschijn kwam. De jongen werd bedreigd met een mes en een pistool, waarop de inbrekers het pand konden verlaten. De 24-jarige man raakte niet gewond. De politie is direct een onderzoek gestart, waaronder een buurtonderzoek.