Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2003 Persberichten district Eemland noord, 11.15 uur

Uitslaande brand

SOEST In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie om 03.15 uur de melding van een uitslaande brand in een bedrijvenpand aan de Kostverlorenweg. De brandweer was snel ter plaatse en schakelde de hulp in van omliggende brandweerkorpsen. De politie schakelde ook extra personeel in en heeft op verzoek van de brandweer enkele straten in de directe omgeving afgesloten voor verkeer in verband met watertoevoer. In verband met het brandgevaar werd een bewoner van een naastgelegen woning geëvacueerd.

Omdat later de vlammen richting enkele woonpanden op de Beckeringhstraat gingen, werd besloten om de bewoners voor korte tijd de woning te laten verlaten. Door de brand is niemand gewond geraakt. Wel zijn twee personen onwel geworden door oplopende emoties en per ambulance voor controle overgebracht naar ziekenhuis De Lichtenberg. Een omwonende werd eveneens licht onwel en werd door het ambulancepersoneel ter plekke opgevangen.

Om 07.15 uur werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven, maar zal nog enkele uren druk zijn met nablussen en blijft de Beckeringhstraat voorlopig afgesloten voor verkeer. Door de brand is het bedrijvenpand met daarin gevestigd vier bedrijven - zwaar beschadigd. Een woning gelegen aan het pand liep brandschade op aan de zijmuur. Door de brand ontstond een aanzienlijke rookontwikkeling, waarbij voor zover bekend geen sprake was van vrijkomen van gevaarlijke stoffen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche van de politie zal samen met de brandweer gaan onderzoeken wat de oorzaak is van de brand, zodra de hitte van het pand is weggetrokken.

Snelheidscontrole

EEMNES - De politie heeft op de Wakkerendijk op vrijdagmiddag tussen 13.45 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 530 voertuigen gecontroleerd, waarvan 29 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Rijden onder invloed

SOEST De politie heeft op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur op de Dalweg een 41-jarige man uit Soest aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden zonder dat hij verlichting voerde. Hierop werd de man gecontroleerd en roken de agenten alcohol. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 325 ug/l ( 0,8 promille) alcohol in zijn lichaam te hebben gereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.