Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen 12.15 uur

Ruzie om fiets

MAARSSEN Toen een man met twee kinderen op de Boomstede op de fiets wilden stappen bleek een kinderfiets weggenomen te zijn. Even later zagen de drie een jongen op de fiets wegrijden (leeftijd onbekend), die kort daarop zonder fiets verscheen. De man, een 43-jarige inwoner van Maarssen, hield de jongen staande. De 15-jarige broer van de jongen, ook inwoner van Maarssen, kwam naar de man toe, aarzelde niet en sloeg met zijn vuisten op het hoofd van de man. Direct daarna gingen de twee broers er vandoor. De 15-jarige meldde zich vrijwillig op het politiebureau en werd meteen aangehouden. Hij is ingesloten.

Verkeerscontroles

RIJN & VENEN De politie hield vrijdag op diverse locaties controles. Op de Straatweg in Maarssen werd tussen 15.45 en 17.15 een verkeerscontrole gehouden. Er werden vijftien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (9x), een verlopen apk en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (2x), een verlopen rijbewijs en het onterecht voeren van mistlampen. Tevens werd een knuppel inbeslaggenomen.

Op de Dr Plesmanlaan in Maarssen werden vrijdagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur 21 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De boete hiervoor is 40 euro.

Bij een alcoholcontrole op de afrit Zuilense Ring Sweserengseweg en de Maarssenbroekse slag in Maarssen deden vrijdagavond 371 bestuurders een blaastest. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken en kregen een proces-verbaal. Hoogst aangetroffen promillage was 1,1 (435 ugl).

Een 50-jarige inwoner van Vleuten werd rond 01.00 uur op de Huis ten Boschstraat in Maarssen vanwege zijn rijgedrag gecontroleerd op alcohol. Gezien de uitslag van de eerste test op straat werd hij aangehouden. Op het politiebureau wilde hij niet meewerken aan de test en probeerde de test later te saboteren. De man blies uiteindelijk 680 ugl (1,7) en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tijdens een alcoholcontrole op de rotonde bij Linschoten deden tussen
01.00 en 01.30 zaterdagmorgen zon dertig weggebruikers de blaastest. Niemand van hen had meer gedronken dan de wettelijk toegestane hoeveelheid.