Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2003 persberichten district Heuvelrug 13.00 uur

Aanrijdingen met gewonden

HEUVELRUG Vermoedelijk doordat de 79-jarige automobiliste uit Veenendaal op de Veenendaalse Kerkewijk een lichte hartaanval kreeg, reed zij rond 14.45 uur tegen een 47-jarige plaatsgenote op de fiets. De 79-jarige reed vanuit de uitrit van de Korenbeurs de Kerkewijk op. Zij sloeg niet af maar reed rechtdoor en schepte de aan de overzijde van de straat fietsende vrouw. De automobiliste is met hartklachten in het Gelderse Valleiziekenhuis opgenomen. De fietster ging naar hetzelfde ziekenhuis met een beenbreuk.

Op de Cuneraweg in Rhenen zag een 55-jarige automobilist uit Kesteren rond 17.45 uur een 16-jarige bromfietster uit Lienden over het hoofd toen hij de hoofdrijbaan op wilde rijden. Een aanrijding volgde waarbij de bromfietster een gekneusde knie en een pijnlijke rug opliep. Zij is naar het Rivierenland-ziekenhuis in Tiel gebracht.

Twee aanhoudingen

VEENENDAAL De politie hield zaterdagmorgen rond 03.30 uur twee inwoners van Veenendaal aan van 23 en 17 jaar. De jongemannen maakten deel uit van een groep die een horecagelegenheid uit waren gezet en buiten een woordenwisseling kregen met de portiers. Eerst werd de 23-jarige aangehouden wegens belediging. Twee jongens bemoeiden zich met de aanhouding, waaronder de 17-jarige. Toen hij niet reageerde op vorderingen van de politie weg te gaan, werd ook hij aangehouden. Hierop begon een 18-jarige Veenendaler aan politiemensen te trekken. Ook hij kreeg meermaals de vordering weg te gaan, maar dat deed hij niet. Inmiddels was ook een politiehond op de Markt aangekomen. Toen de 18-jarige sloeg naar een politieagent hapte de hond de jongen in zijn arm. De rust keerde daarna weer. De twee aangehouden mannen zijn ingesloten.

Te veel op

WIJK BIJ DUURSTEDE Doordat hij over de weg slingerde en bij de rotonde een stoeprand meepakte, controleerden agenten vrijdagavond rond 20.00 uur op de Van Lynden van Sandenburgweg een 45-jarige automobilist uit Houten. Hij blies 710 ugl (1.7) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Politie schrikt van grote aantal bekeuringen

VEENENDAAL De vrijwillige politie van district Heuvelrug hield vrijdagavond op verschillende locaties een verlichtingscontrole. De actie duurde van 18.00 tot 22.00 uur. Op de Prins Bernhardlaan, Kanaalweg, Zandstraat en Kerkewijk werden in totaal 167 bekeuringen geschreven. De politie vindt dit aantal hoog en zal daarom de komende weken regelmatig verlichtingscontroles houden.