Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 12.45 uur

Meisje mishandeld

UTRECHT/ZEIST Maandagochtend omstreeks 09.00 uur werd een 12-jarig meisje uit De Bilt mishandeld door twee jongens. Het meisje fietste over de Voordorpsedijk naar school toen zij plotseling net voor de tunnel onder de Rijksweg A27, door twee jongens van haar fiets getrokken werd. Zij sloegen het meisje meerdere malen op haar lichaam. Zij bleek later een gekneusde arm en hand te hebben.

Signalement van de verdachten: jongens van ongeveer 16 jaar, tussen de
1.65 en 1.70 m lang, kort donker haar, getint uiterlijk, hadden beide een lichte snor. Een van hen droeg een blauwe spijkerbroek en een blauwe jas met een opdruk aan de voorzijde. De ander had een zwarte broek aan. Zij waren beiden te voet.

De politie is in het kader van het onderzoek van deze ernstige mishandeling op zoek naar getuigen van het incident. Zij is met name geinteresseerd in de man die rond 08.50 uur vanuit de richting van Utrecht over het fietspad aan kwam fietsen. De jongens sloegen hierop op de vlucht. De man heeft het meisje overeind geholpen en is daarna doorgefietst. Mogelijk kan deze getuige nog waardevolle informatie verschaffen. Het gaat om een man van ongeveer 1.80 1.85 m lang, van ongeveer 45 of 50 jaar oud. Hij droeg die morgen een lichtbruine jas en had een zwarte muts op het hoofd. Hij, of andere getuigen wordt dringend verzocht zich te melden bij de politie van district Binnensticht, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

(Zie ook persberichten districten Utrecht Stad van 15-01-03)

Grote bromfietscontrole

ZEIST/DE BILT/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De politie heeft op vrijdagavond in diverse gemeenten in het district grote bromfietscontroles gehouden in samenwerking met het scooterteam van de Politie Regio Utrecht.

In totaal werden 88 bromfietsen gecontroleerd en werden 68 processen-verbaal opgemaakt. Deze zijn onder andere uitgeschreven voor te hoge constructiesnelheid (24x), niet kunnen tonen van bromfietscertificaat (18x) en niet dragen van helm (9x). Verder werd een bromfiets bestuurder aangehouden omdat hij gezocht werd en nog 29 dagen de cel in moest. Een andere bestuurder werd aangehouden op verdenking van diefstal omdat met het framenummer geknoeid was.

Meisje geboeid afgevoerd

BILTHOVEN Op vrijdagavond heeft de politie rond 20.15 uur een 16-jarig meisje op het NS Station aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan de Kwinkelier. Personeel gaf aan dat het meisje diverse goederen had meegenomen zonder te betalen. Het meisje - en een in haar bijzijn aanwezige baby in kinderwagen - zijn meegenomen naar het bureau. Het meisje verzette zich heftig tegen de aanhouding en werd met veel moeite geboeid. Tijdens het overbrengen naar het bureau schopte, sloeg, spuugde en beledigde het meisje de agenten. De vrouw is ingesloten in het politiebureau voor nader verhoor. Op verzoek van de politie heeft familie de baby opgehaald.

Dronken doorrrijden na aanrijding

ZEIST/UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie rond 02.30 uur een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Surveillerende agenten zagen een auto op de Utrechtseweg in Zeist wegrijden. De automobilist raakte hierbij een muur, maar reed gewoon door. Korte tijd later zagen de agenten op de kruising Schaerweijdelaan-Bergweg de complete voorbumper met kenteken van de auto liggen. Vervolgens werd op grond van het kenteken gezocht in Utrecht.

Hier troffen agenten de auto zonder voorbumper aan bij de woning van de eigenaar. In afwachting van een takelwagen kwam de bestuurder van de auto aanlopen en wilde in de auto stappen en wegrijden. Vervolgens werd de man aangehouden en ingesloten in het bureau omdat de man niet in staat was een verklaring af te leggen.