Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 18-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Poging overval bank
CREIL Een nog onbekende man heeft vrijdagmorgen even na elf uur geprobeerd een bank aan de Galamalaan te overvallen. De man kwam binnen en bedreigde een bankmedewerkster met iets dat leek op een vuurwapen. De medewerkster schrok en rende naar achteren waardoor de man haar niet meer kon zien. Op dat moment waren er geen cliënten in de bank aanwezig. De man, die zijn gezicht bedekt had met een sjaal, heeft kort daarna de bank verlaten. Niemand raakte gewond en er is niets buitgemaakt. De politie heeft direct de omgeving afgezocht en een buurtonderzoek verricht. Het is nog onbekend in welke richting en hoe de man is weggegaan.
De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben of over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek en nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden, tel: 0900-8844.

Auto tegen boom
ALMERE Op de Oosterdreef reed vrijdagavond een auto van een 18-jarige bestuurder uit Almere tegen een boom. De automobilist en zijn twee passagiers (18 en 19 jaar uit Almere) konden op eigen kracht het voertuig verlaten, maar zijn wel voor nader onderzoek per ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Vermoedelijk verloor de bestuurder die richting de rotonde van de Voorstraat reed, bij het inhalen de macht over het stuur.

Woningbrand
EMMELOORD De brandweer bluste vrijdagmiddag een woningbrand op de Pallasstraat. Uit een slaapkamer op de eerste verdieping sloegen vlammen. Een bewoner, een 43-jarige man, is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkaarde gewond geraakt te zijn, toen hij de deur van de brandende kamer opende en getroffen werd door een backdraft. De oorzaak en de precieze schade van de brand zijn onbekend.

Aangehouden voor weigering
ALMERE Een 53-jarige automobilist uit Almere is vrijdagnacht aangehouden voor het weigeren om mee te werken aan een alcoholonderzoek op de Buitenring. Surveillerende agenten zagen de automobilist op de Polderdreef rijden en gaven hem een stopteken. Daar reageerde de bestuurder niet op. Op de Buitenring konden de surveillerende agenten de man staande houden voor een algemene verkeerscontrole. Zij roken alcohol en wilden hem de blaastest laten doen. De 53-jarige weigerde, pakte zijn gsm om te bellen en gedroeg zich recalcitrant. Hij is met gepast geweld onder controle gebracht en aangehouden. De verdachte is geboeid overgebracht naar het bureau. Ook daar weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse (dit is strafbaar). De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten. Omdat hij een opgezwolen hand had waarvan is niet duidelijk-, is een GGD-arts erbij gehaald en de verdachte is hieraan later in het ziekenhuis behandeld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De 53-jarige is na verhoor heengezonden.

Aanhoudingen dronkenschap
ALMERE De politie hield vrijdagavond een 49-jarige man uit Almere in het politiebureau (Baljuwstraat) aan. De man die vermoedelijk alcohol gedronken had, was een aantal keren gevraagd om het bureau te verlaten. Mede op eigen verzoek is de verwarde 49-jarige ter ontnuchtering ingesloten. Hij is s ochtends heengezonden.

ALMERE Vrijdagmiddag hield de politie een 47-jarige man uit Almere op het Stadhuisplein aan voor openbaar dronkenschap. Buspersoneel droeg de vervelende man over aan de agenten. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Hij is s avonds met een proces-verbaal heengezonden.

Aanhouding voor huisvredebreuk
ZEEWOLDE Op de Raadhuisstraat is een 32-jarige vrouw uit Harderwijk aangehouden. Een taxichauffeur sprak surveillerende agenten aan, omdat de vrouw niet had betaald voor de rit. De agenten wilden bemiddelen en hoorden een vrouw in een woning schreeuwen. De bewoner die de vrouw kende, had de vrouw gevraagd zijn huis te verlaten, maar dit weigerde zij. De politie hield de verwarde inwoonster uit Harderwijk die zich agressief gedroeg, aan en sloot haar ter ontnuchtering in op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de politie bemiddelt voor de betaling van de taxirekening.

Brandlucht
ALMERE De brandweer en politie rukten vrijdagavond voor niets uit na een brandmelding in een flat op de Metropolestraat. Ter plaatse roken de hulpverleners brand en de brandweer doorzocht verschillende woningen. Uiteindelijk bleek een smeulende sigaret in een bloempot de oorzaak van de brandlucht te zijn.

Geluidsoverlast
ALMERE De politie stuurde vrijdagnacht een aantal mensen die overlast veroorzaakten op de Houtstraat, weg. De politie kreeg meerdere meldingen van geluidsoverlast, ging ter plaatse en stuurde de overlastveroorzakers weg.

Gordelcontrole
URK Een motoragent hield vrijdagochtend een gordelcontrole binnen de gemeente. In totaal zijn 10 boetes voor het niet dragen van de autogordel uitgedeeld.