Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 januari 2003

Meer Rood op straat in Leiden

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA-leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariërs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op zaterdag 18 januari 2003 brengt de verkiezingskaravaan een bezoek aan Leiden. Om 13.00 uur delen de PvdA-ers in het winkelcentrum Zuid-West, Meilaan 5 en in de wijk Zuid-West folders uit en gaan in gesprek met het winkelend publiek en bij de mensen thuis over de wijkontwikkeling, onderwijs, veiligheid en integratie. Van 13.45 tot 14.15 uur is er een lunch met de buurtbewoners in het buurthuis. Hierna gaat de karavaan in twee teams uiteen.

Team A gaat naar de markt in het centrum van Leiden. Vanuit een PvdA-caravan op het Stadhuisplein, een PvdA-bus op de Waag en in de Haarlemmerstraat delen de PvdA-ers folders uit en in gesprek met passanten. Van 16.00 tot 16.45 uur gaat het team op bezoek bij de mensen thuis. In de buurt van de Aalmarkt hebben de PvdA-ers huisbezoekjes en praten met de bewoners over overlast, veiligheid en stedelijke vernieuwing.

Team B belt in de wijk Zuid-west van 14.30 tot 15.30 uur aan bij de mensen thuis en praten met de buurtbewoners over de wijk. Van 16.00 tot 16.45 uur vestigen zij zich in de caravan op het Stadhuisplein, de bus op de Waag en in de Haarlemmerstraat, waar zij gaan praten met voorbijgangers.

Vanaf 17.00 tot 18.30 uur delen de PvdA-ers in twee teams flyers uit in verschillende cafés in de omgeving van de Breestraat en in de cafés Meneer Jansen, Einstein, de Engel, Annies Verjaardag en café op de Mare.