Ingezonden persbericht

persbericht

opening zondag 19 januari 16.00uur

November 2002

Expositie LAMA- ID 'Invitation to touch'

LAMA, het jonge interieurlabel met producten als de CubeYou-meubels en interieurtextiel Fur-Ore en Dots & Stripes, zijn al bekend bij bezoekers van vele interieurwinkels. Het ontwerpersduo Erik Mantel en Yvonne Laurysen zijn de ontwerpers achter dit label. Om het publiek inzicht te geven in hun visie op interieur en het proces van ontwerpen, exposeren zij in Galerie Intermezzo een overzicht van hun werk, aangevuld met schetsen, experimenten en inspiraties. Daarnaast introduceren zij de nieuwste ontwerpen LOFTlight en CELLcarpet. CELLcarpet is geïnspireerd op de cellenstructuur van planten. De fascinatie van Yvonne voor structuren en bouwelementen leidde tot dit ontwerp. Het karpet geeft een organisch element aan de inrichting en nodigt uit om aangeraakt te worden.

In 1999 lanceerde LAMA de eerste collectie bestaande uit woonaccessoires van keramiek en textiel, verlichting en meubels. Het label LAMA staat voor kwalitatieve producten, industrieel vervaardigd met een ambachtelijke perfectie. De producten zijn niet alleen terug te vinden in Nederland bij woonwinkels zoals 't Maupertuus, Wonen 2000 en Frozen Fountain, maar ook in Antwerpen, Londen, Parijs, Tokyo, New York en de designstores van het MOMA en het LOUVRE.

Ontwerpburo LAMA Concept werd opgericht in 1998 door Yvonne Laurysen en Erik Mantel. De combinatie van verschillende ontwerpdiciplines -Yvonne is textielontwerper, Erik is productontwerper- vormt de basis voor functionele ontwerpen met een human touch. Het meest uitgesproken ontwerp Fur-Ore, gebaseerd op de structuur van strekmetaal, inspireerde zelfs couturier Mart Visser het exclusieve imitatiebont te gebruiken voor lange jassen in zijn wintercollectie.

Een kijkje in de LAMA-keuken kan vanaf 19 Januari t/m 22 Februari 2003. Het thema 'Invitation to touch' verwoordt de rode draad in het werk van LAMA. Dus voelen, kijken en aaien is allemaal toegestaan.

Galerie Intermezzo Voorstraat 178 3311 ES Dordrecht open wo-za 11.00-17.00 uur t 078 6136307 06 13428808 j.branderhorst@chello.nl tel.info vanaf 3 januari voor speciale activiteiten/lezing

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Erik mantel / Yvonne Laurysen Javakade 708 1019 SH Amsterdam www.lamaconcept.nl info@lamaconcept.nl t/f 020 4194612