Stadsdeel Zeeburg

Kruispunt Panamalaan-Borneolaan gestremd

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt de kruising Panamalaan-Borneolaan geasfalteerd in het weekeinde van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari. Van vrijdagavond 22.00 uur tot zondagavond 22.00 uur is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk op de Panamalaan tussen de Cruquiusweg en de inrit naar de Piet Heintunnel.

Als de asfalteringswerkzaamheden op het kruispunt Panamalaan-Borneolaan plaatsvinden, kan niet tegelijkertijd worden gestart met de geplande herinrichting van de C. van Eesterenlaan. Dit om een goede verkeerscirculatie in het Oostelijk Havengebied te behouden. De bedoeling is dat de werkzaamheden in de C. van Eesterenlaan in de week van 20 januari van start gaan, een week later dan gepland.

Omleiding
Gedurende de asfalteringswerkzaamheden op het kruispunt wordt het verkeer omgeleid via de C. van Eesterenlaan en Oostelijke Handelskade, en via de Czaar Peterstraat en Cruquiuskade. De stadsbussen 39, 59 en 79 worden in beide richtingen omgeleid via de Cruquiusweg en C. van Eesterenlaan en vervolgen verder hun normale route.

Fietsers en voetgangers kunnen wel langs het werk. De woningen en parkeergarages aan de Borneolaan blijven bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden kunnen automobilisten de Borneolaan uitrijden in de richting van de C. van Eesterenlaan.

Als gevolg van de vorstperiode in december en de eerste week van januari heeft de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer de asfaltering van het kruispunt Panamalaan-Borneolaan moeten uitstellen tot volgende week. Mocht de vorst aanhouden, dan worden de asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd na de zomervakantie. Volgende week wordt de belijning dan wel aangebracht, zodat het kruispunt evengoed in gebruik genomen kan worden. Ook worden de verkeerslichten in werking gesteld.