Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

PERSBERICHT

Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Van: Sector SB / Communicatie
Contactpersoon: Julia de Jong
Doorkiesnummer: 4903
Datum: 10 januari 2003
Onderwerp: Winterse publiekswandeling

PUBLIEKSWANDELING DOOR DE STADSKWEEKTUIN

Op zondag 19 januari 2003 organiseert het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef een excursie door de Stadskweektuin. Het is de eerste van een serie publiekswandelingen in 2003 langs de borders van de tuin. Het thema van deze wandeling is 'winterbeeld'.

Winterbeeld
Trouwe deelnemers zullen het thema herkennen van de laatste wandeling in 2002. Het is nu, twee maanden later, hartje winter. Bij een oppervlakkige beschouwing lijkt de tuin in volledige rust. Maar schijn bedriegt. Afhankelijk van de temperatuur zijn de neuzen van sommige bolgewassen misschien al te zien. Diverse kerstrozen bloeien en in de magnolia zijn de bloemknoppen al te tellen. Alle planten hebben zich voorbereid op het komende groei- en bloeiseizoen. Sommige soorten overwinteren met bladrozetten, die de tuin in de winter een groen accent geven.

Al met al zal wie goed kijkt in een tuin die geen echte winterbeurt heeft gehad, versteld staan van wat een winterse tuin te bieden heeft.

Nadere informatie
De wandeling start om 14.00 uur bij het oude torentje van het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef. Deelname kost 2,50 euro. Dit bedrag is inclusief een kopje koffie of thee na afloop. De Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. Nadere informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 023 - 511 47 17.

Met vriendelijke groet,
Julia de Jong
Communicatie Stadsbeheer
Gemeente Haarlem