Volleybal Vereniging SSS Barneveld



1/19/2003 Dames SSS behalen volle buit tegen Hevo.

SSS - Hevo 4 - 0 setstanden 25 - 11, 25 - 12, 25 - 16 en 25 - 20.

Afgelopen zaterdag moesten de dames van SSS in de Lijsterhof aan treden tegen het team van Hevo uit Heino. Na een zeer goed begin zakte de Barneveldse ploeg iets weg, maar het krachtsverschil tussen beide ploegen was dermate groot dat ze toch een 4 - 0 zege behaalden.

SSS kwam zeer gretig uit de startblokken en op de opslag van Rianne van der Linde liep de Barneveldse ploeg meteen weg naar 5 - 1, waarop de coach van Hevo zich genoodzaakt zag om de eerste time out aan te vragen. Toen SSS hierna op de service van Hester Seton meteen doorging naar 7 - 2, was hij al aan zijn tweede toe. Veel effect had dit niet en punt voor punt liep SSS verder weg om uiteindelijk de set te winnen met 25 - 11.

In het begin van de tweede set was het Hevo dat SSS onder druk wist te zetten met een goede service en de jonge ploeg nam een 3 - 0 voorsprong. Lang konden ze hiervan niet genieten, want op de service van Hester Seton vonden ze slechts moeizaam een antwoord en SSS liep door naar een 12 - 4 voorsprong. Hevo wist halverwege nog wel terug te komen tot 15 - 9, maar veel verder kwamen ze niet en bij 18 - 12 kwam Rianne van der Linde aan de service en zij hield hier pas mee op toen het laatste punt binnen was voor SSS 25 - 12.
In de derde set draaide de coach van Hevo zijn ploeg 3 plaatsen dooren in het begin van deze set leek zijn taktiek succes te hebben, want tot 7 - 7 wisten ze bij te blijven. Hierna nam SSS echter het iniatief weer in handen en liep weg naar 19 - 14, op welke stand Mirjam Schoemaker in het veld kwam voor Rianne van der Linde, op 22 - 16 gevolgd door Sabine Steinebach, die het veld betrad voor Titsia van de Brink. Deze omzettingen hadden geen invloed op het spel van SSS en ook deze set werd een prooi voor de Barneveldse ploeg met de cijfers 25 - 16.

In de vierde set nam Hevo als eerste het initiatief in handen en wisten ze een voorsprong van 8 - 6 te nemen. Sabine Steinebach zorgde er echter voor dat dit weer in het voordeel van SSS werd omgebogen, waarbij op de stand 10 - 8 voor SSS een speelster van Hevo het veld moest verlaten, omdat ze een elleboog van een medespeelster op haar gezicht had gehad. Al te ver kon SSS niet uitlopen en bij 22 - 20 kwam Sabine Steinebach aan de service en zij serveerde de set uit, zodat deze set met 25 - 20 voor SSS was.

Na afloop was coach Brand van Roekel zeer blij met de vijf punten. "De meiden hebben in de eerste twee sets zeer goed gespeeld en de gretigheid van het begin van het seizoen was weer te zien. Als de eerste twee sets dan zo gemakkelijk gaan, dan moet je oppassen dat je niet gaat verslappen en dat sloop er in de laatste twee sets toch een beetje in, waardoor we het iets moeilijker kregen. Toch hebben de meiden ontzettend hard gewerkt en werd er voor elke bal gevochten. Als we deze spelwijze kunne vasthouden in de laatste wedstrijden, daan blijven we meedoen om de bovenste plaats."