Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 10.15 uur

Brand in woning

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een woning gelegen aan de Bosweg.

Omstreeks 09.50 uur kregen politie en brandweer de melding dat er brand was ontstaan in de woning. De bewoner was met zijn twee kinderen het balkon gevlucht. De brandweer bluste de brand. Een van de kinderen kreeg rook binnen en werd uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Door de brand raakte de woning aanzienlijk beschadigd.

Het is nog niet bekend hoe de brand ontstaan is.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een ruit had vernield.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding dat een 28-jarige man uit Amersfoort een ruit had vernield van een huisartsenpraktijk gelegen aan de Vermeerstraat. De agenten kregen een goed signalement door een troffen in de omgeving de man aan.

Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier verklaarde hij dat hij het er niet mee eens was dat een huisartsenpraktijk op vrijdag gesloten was. De agenten gaven de man aan dat het vandaag zaterdag was. De man had zich dus in een dag vergist. Hij werd voor verhoor ingesloten en zal de schade aan de ruit moeten vergoeden.

Man met benzine

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden nadat hij gedreigd had het politiebureau in brand te steken.

Omstreeks 21.30 uur kwam de 24-jarige man uit Amersfoort naar het politiebureau gelegen aan de Van Asch van Wijckstraat. De man gaf aan dat hij zijn vrouw wilde zien die begin dit jaar door de vreemdelingendienst was aangehouden. Agenten gaven aan dat de vrouw niet meer op het politiebureau zat. De man geloofde dit niet en begon bedreigende taal te uiten. De man werd vervolgens verzocht het bureau te verlaten waaraan hij voldeed.

Een kwartier later kwam de man echter terug. Hij had nu een glazen pot in zijn hand met hierin ongeveer 2 liter benzine. In zijn andere hand had hij een aansteker en dreigde hiermee het bureau in brand te steken. De man werd gesommeerd de pot weg te zetten maar voldeed hier niet aan. Een agent spoot vervolgens peperspray in zijn gezicht waarna de Amersfoorter op een veilige wijze kon worden overmeesterd. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vernielers aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werden twee vernielers aangehouden.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens een fiets hadden vernield welke stond geparkeerd aan de Snouckaertlaan. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in eerste instantie niemand aan. Niet veel later werden in de omgeving twee mannen, in de leeftijd van 18-jaar afkomstig uit Leusden, aangetroffen welke voldeden aan het signalement.

De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de mannen een fiets hadden vernield en vervolgens over een hek hadden gegooid.