Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barneveld, voetganger ernstig gewond bij aanrijding Publicatiedatum: 19-01-2003

Bij een verkeersongeval op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld is zaterdagavond een 30-jarige vrouw uit Putten gewond geraakt. Het slachtoffer wilde omstreeks acht uur de Burgemeester Kuntzelaan oversteken en werd geschept door een 26-jarige automobilist uit Barneveld, die vanuit de richting Thorbeckestraat over de Burgemeester Kuntzelaan naderde. De automobilist was net een twintigtal meters het zebrapad gepasseerd nabij het station en zag een aantal mensen voor zich oversteken. Het slachtoffer stak eveneens over maar bleef plotseling stilstaan. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer liep door de aanrijding een vermoedelijk verbrijzeld rechter onderbeen op en werd ter behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De Burgemeester Kuntzelaan is enige tijd afgesloten geweest in verband met de afhandeling van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen, auto-inbraken
Publicatiedatum: 19-01-2003

Twee gedupeerden van auto-inbraken uit Voorthuizen hebben zich zaterdag bij de politie gemeld voor aangifte. Op de Bosweg werd in de nacht van donderdag op vrijdag de auto van een 27-jarige bewoner uit die straat opengebroken, waarna de autoradio werd gestolen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd eveneens de autoradio van een 48-jarige bewoner aan de Van Effrinkstraat ontvreemd. De onbekende daders vernielden een autoruit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijkerbroek, verkeerscontrole
Publicatiedatum: 19-01-2003

Op de Veluweweg in Kootwijkerbroek zijn door de politie vrijdagavond 20 bekeuringen uitgedeeld bij een verkeerscontrole. In een tijdsbestek van ongeveer een uur werden 16 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de voorgeschreven autogordel. Ook werden 2 bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de valhelm. Verder werd een bestuurder bekeurd voor het voeren van mistlichten binnen de bebouwde kom en kreeg een bromfietser een bon omdat het verzekeringsplaatje van zijn bromfiets niet zichtbaar was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606