Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Restaurant Campanile hotel Zevenaar volledig uitgebrand Publicatiedatum: 19-01-2003

Op zondag 19 januari rond 4.00 uur kwam er een melding bij de politie dat er rook vandaan kwam onder het dak van het restaurant van het hotel Campanile aan de Hunneveldweg in Zevenaar. De brandweer ging ter plaatse en constateerde een grote rookontwikkeling door de dakpannen heen. Uit voorzorg werd het er direct naastgelegen hotel ontruimd door de politie. Een vijftiental hotelgasten werd overgebracht naar het AC restaurant/hotel ernaast. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de brand werd het gehele Campanile restaurant verwoest. De schade wordt geschat op circa vijf ton (Euro). De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bij aankomst van de brandweer bleek de zolder in brand te staan. Er was geen mogelijkheid van binnenuit te blussen, er werd daarom van buitenaf geblust. Met drie bluswagens en een hoogwerker werd het vuur bestreden, maar er bleek geen houden aan. De vlammen sloegen al gauw metershoog boven het dak uit. Rond 6.00 uur werd het sein `brand meester' gegeven.
De brand moet volgens de brandweer begonnen zijn bij de schoorsteen van de keuken. Door de technische recherche van de politie Gelderland-Midden zal een nader onderzoek naar de oorzaak van de brand gestart worden.

voor nadere informatie:
peter Meijer, communicatie AVZ
06-53187522

---


---

Nijkerk, verdachte meteropnemers gesignaleerd
Publicatiedatum: 19-01-2003

Met een smoes langs de deuren gaan om mensen geld uit de zak te kloppen lijkt de laatste tijd lucratief te zijn voor oplichters. Onlangs werd door de politie nog gewaarschuwd voor een verdachte TV-monteur en nog recenter voor iemand die geld probeerde los te krijgen onder het mom van afgeleverde goederen die moesten worden afgerekend. Zaterdagmiddag probeerden een man een en een vrouw in Nijkerk kennelijk hetzelfde onder het vermoedelijke valse voorwendsel dat zij meterstanden op wilden nemen namens een energiebedrijf. In de omgeving van de bomenbuurt in Nijkerk waren zaterdagmiddag twee adressen bezocht door het tweetal. Buurtbewoners kregen argwaan en informeerden bij het energiebedrijf, maar die wisten van niets. Overigens was het bij geen van de bewoners gelukt binnen te komen, voorzover bij de politie bekend. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 35 jaar oud, mager postuur, ongeveer 1.85 m a 1.90 m lang, gekleed in een lichte spijkerbroek en blauwe jas. Van de vrouw is bekend dat zij ongeveer 30 jaar oud was, donker kort haar had en donkere ogen en ongeveer 1.65 m lang zou zijn. Verder zou zij gekleed gaan in een donkere broek. De politie adviseert in voorkomende gevallen altijd naar een legitimatie te vragen en bij twijfel het bedrijf waarvoor men werkzaam zegt te zijn te raadplegen. Uiteraard kan bij twijfel ook de politie gewaarschuwd worden (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken, fietser gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 19-01-2003

Een 39-jarige fietser uit Hoevelaken is zaterdagmiddag rond half vijf gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oosterdorpsstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd nabij de kruising met het Klaarwater en de Platanenstraat aangereden door een 68-jarige automobiliste uit Zwartebroek. Vermoedelijk had de automobiliste de fietser, die haar tegemoet reed, niet gezien toen zij, rijdende over de Oosterdorpsstraat, linksaf sloeg. Het slachtoffer kwam door de aanrijding te vallen en liep kneuzingen aan de borst op. Ter behandeling van zijn verwondingen werd hij overgebracht naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerkerveen, dieven houden huis bij woninginbraak Publicatiedatum: 19-01-2003

Nog onbekende inbrekers hebben tussen vrijdag en zaterdag flink huis gehouden bij een woninginbraak aan de Hofweg in Nijkerkerveen. De daders forceerden een ruitje aan de zijkant van de woning om binnen te komen en brachten in het huis diverse grove vernielingen aan. Uit de woning verdween onder andere gereedschap. Door de politie werden diverse sporen aangetroffen die verder zullen worden onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606