Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-01-2003
1e persbericht van zondag 19 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist gepakt
Een man van 26 jaar uit Geldrop is zondagochtend rond 5.00 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Een politie-surveillance zag de man slingerend rijden op de Kanaaldijk Noord, en ging er achteraan. Hij werd op de Geldropseweg staande gehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,0. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven/Heeze: Achtervolging dronken automobilist Een man van 43 jaar uit Heeze is zondagochtend rond 3.00 uur bij zijn woning in Heeze aangehouden. Een politie-surveillance zag dat hij met zijn auto op de kruising Stratumsedijk/Leenderweg in Eindhoven door rood verkeerslicht reed, en ging achter hem aan. De man reed vervolgens met veel te hoge snelheid over de Leenderweg, waarna hij de snelweg richting Heeze nam. Ook op de snelweg reed hij met ongeveer 180 km/u veel te hard. Nadat hij met veel te hoge snelheid door Heeze was gereden, stopte hij bij zijn woning. Daar kon de politie hem aanhouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,15 te hebben. Zijn rijbewijs is inbeslaggenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Een man van 29 uit Eindhoven is zaterdagavond rond 20.15 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed met zijn auto op de kruising Tongelresestraat/Insulindelaan tegen de achterkant van een andere wagen aan. Deze moest stoppen bij een verkeerslicht. Er raakte niemand gewond. De Eindhovenaar bleek een alcoholpromillage van bijna 1,9 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man beroofd
Een man van 37 uit Helmond is zondagochtend rond 2.30 uur beroofd op de Vondellaan. Toen hij daar fietste, werd hij ingehaald door een personenauto. Daar stapten twee mannen uit, die beiden een bivakmuts op hadden. Ze bedreigden de Helmonder met een mes, en eisten geld. Het slachtoffer heeft ongeveer 100 euro afgegeven, waarna de mannen in de auto stapten en wegreden.

Helmond: Joyrider rijdt tegen paal en kast
Een jongen van 14 uit Breda is zondagochtend rond 00.15 uur aangehouden nadat hij met een auto tegen een paal en een telefoon-schakelkast was aangereden. Hij had de auto van zijn vader meegenomen zonder dat deze het wist. Op de 2e Haagstraat was hij met de voorkant van de wagen op de betonnen paal terechtgekomen, waarbij ook de kast uit de grond werd gereden. De jongen is na verhoor op het bureau vrijgelaten.

Helmond: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Dierdonklaan zijn een portemonnee met ongeveer 100 euro en twee horloges weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 16.00 en 23.00 uur. Eerst werd de poort van de tuin opengebroken, waarna een keukenraam werd geforceerd.

Nuenen: Inbraak in school
Bij een inbraak in een schoolgebouw aan de Sportlaan is een computer weggehaald. Dat gebeurde tussen zondagochtend 2.15 uur en 5.10 uur. Er is een ruit van een klaslokaal vernield, waarna de pc werd meegenomen.

Asten: Aanhoudingen na vechtpartij
Drie mannen uit Deurne (19, 20 en 21 jaar) en een man uit Asten van 22 jaar zijn zondagochtend aangehouden na een vechtpartij bij een horecazaak aan de Prins Bernardstraat. De man uit Asten had een portier van de zaak geslagen, waarna de politie was gewaarschuwd. Toen die ter plaatse kwam, sloeg de verdachte de portier nog een keer. Een agent die de Astenaar aanhield, kreeg vervolgens zelf een klap in zijn gezicht. Toen de verdachte werd afgevoerd, gingen de mannen uit Deurne zich met de zaak bemoeien. Ze scholden de agenten uit en bedreigden ze. Daarop werden ze ook aangehouden. De vier mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.

Veldhoven: Auto weg na inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Koepel zijn een portemonnee met ongeveer 1000 euro en autosleutels weggehaald. Met die sleutels werd vervolgens een auto meegenomen die op de oprit van de woning stond. Het gaat om een grijze Mercedes C180 (98-GR-HT). Een raam aan de achterkant van de woning werd vernield.

Veldhoven: Man beroofd
Een man van 25 uit Valkenswaard is zondagochtend rond 1.30 uur beroofd van ongeveer 90 euro. Op de Heuvelstraat werd hij van zijn fiets getrokken door twee mannen die samen op een fiets reden. Eén van hen had een mes, waarmee hij de Valkenswaarder bedreigde. Hij eiste geld. Nadat het slachtoffer dat had afgegeven, werden de banden van zijn fiets lek gestoken, en gingen de daders ervandoor.

Deurne: Rijbewijs kwijt
Een man van 28 uit Deurne is zondagochtend rond 1.30 uur op de Hulsbos aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Uit een blaastest bleek hij een alcoholpromillage van 1,7 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Dronken achter stuur
Een automobilist van 29 jaar uit Geldrop is zondagochtend rond 00.00 zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij had het op de Nuenenseweg aan de stok gekregen met een andere automobilist, omdat hij vond dat deze onterecht had geremd. Uit onderzoek op het bureau bleek de Geldroppenaar een alcoholpromillage van bijna 1,5 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Beek en Donk: Teveel gedronken
Een man van 31 uit Lieshout is zondagochtend rond 00.15 uur op de Koppelstraat aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Uit een test bleek hij een promillage van bijna 1,9 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Twee mannen dronken achter stuur
Een man van 32 jaar uit Uden is zondagochtend rond 3.45 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Dat gebeurde op de Beeksedijk. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,15 te hebben. En een man van 20 jaar uit Schijndel reed rond diezelfde tijd dronken in een auto op de Kapelaanstraat. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,00 te hebben. Ze hebben allebei een proces-verbaal gekregen.