Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2003
Persberichten districhten Utrecht stad, 11.00 uur

Aanhoudingen in centrum

UTRECHT De politie hield zondagmorgen in de Drieharingstraat twee Utrechters aan wegens mishandeling en drie inwoners van Utrecht wegens overlast.
Op aanwijzingen van een getuige wilde de politie rond 04.15 uur een 29-jarige verdachte van mishandeling aanhouden. Een groep personen probeerde dat te voorkomen. Toen de man was aangehouden en meegenomen naar het politiebureau bleven zon 40 tot 60 mensen op de Drieharingstraat staan en veroorzaakten daar overlast. Op verzoek van de politie liepen de meeste omstanders weg. Een aantal mensen bleef uitdagend staan, waarop zich weer een groep vormde. Om overlast te voorkomen hield de politie drie personen aan van 20, 20 en 25 jaar. De Marechaussee hield in een horecagelegenheid een 21-jarige Utrechter aan die ook bij de mishandeling betrokken zou zijn. Zij zouden twee jongens hebben mishandeld. De reden voor de mishandeling is niet bekend. De jongens liepen letsel aan het gezicht op. De 29-jarige is ingesloten.

Rond 02.30 uur kreeg de politie ook melding van problemen in de Drieharingstraat. Twee inwoners van Utrecht, beiden 24 jaar, waren een uitgaansgelegenheid uitgezet en bedreigde het personeel. Een van de jongemannen keerde zich tegen een agent. Die dreigde met pepperspray, waarop het rustig werd. De twee zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht en ingesloten.

Op de Voorstraat hield de politie even na 03.00 uur drie Utrechters aan. Een 25-jarige inwoner van Utrecht had een gestolen fiets verkocht aan een 22-jarige Utrechter. Hierop zijn beiden aangehouden. De 26-jarige broer van de 22-jarige was het niet eens met de aanhouding van zijn broer en beledigde de agenten. Ook hij werd aangehouden. Proces-verbaal is tegen de mannen opgemaakt.

Autokrakers gepakt

UTRECHT Agenten zagen rond 14.45 uur op de Dr. Jacoblaan dat twee mannen achter een fietser aanrenden en hem aanhielden. Twee getuigen van een autokraak bleken de kraker aan te houden. Een tweede verdachte kon er wel vandoor gaan. De aangehouden autokraker bleek een 22-jarige Utrechter en een bekende van de politie. De man ontkende de autoinbraak, maar is inverzekeringgesteld.

De politie kon zondagmorgen rond 03.20 uur enkele minuten na een melding van een autokraak op de Waterpoort de 26-jarige kraker aanhouden. De man, een Utrechter, had ingebroken in een auto om de radio/cd-speler te stelen en is ingesloten.

Man mishandelt vrouw

UTRECHT De politie hield rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige Utrechter aan wegens mishandeling.

Na een melding van de mishandeling aan het Smakkelaarsveld troffen agenten de man en een 18-jarige vrouw op de hoek Catharijnesingel Stationsstraat aan. De man heeft een relatie met de vrouw en had ruzie met haar, die escaleerde op straat. De man werd aangehouden wegens mishandeling en overgebracht naar het politiebureau, waar hij zich erg agressief gedroeg. De vrouw wilde geen aangifte van mishandeling doen. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Gewonden bij aanrijdingen

UTRECHT Een 42-jarige fietster uit Utrecht die het rode verkeerslicht negeerde werd zaterdagmorgen rond 10.30 uur geschept door een auto op de Jutfaseweg. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht.
De 44-jarige automobilist gaf gas toen hij groen licht kreeg. Hij zag de fietster de kruising oprijden en probeerde nog te remmen, maar door het natte wegdek stond de auto niet op tijd stil. De vrouw rolde via de motorkap op straat.

Een 25-jarige Utrechter die tegen het verkeer in fietste op het fietspad kreeg zondagmorgen rond 01.15 uur een aanrijding met een personenauto op de kruising Spinozaweg Minahassastraat. De 31-jarige automobilist uit Breukelen reed over de Minahassastraat in de richting van de Spinozaweg, zag de fietser over het hoofd en reed hem aan. De fietser liep beenletsel op en werd door de automobilist thuisgebracht.