Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.30 uur

Klappen na toeteren

MAARSSEN Een 25-jarige automobiliste uit Maarssen deed aangifte van mishandeling nadat zij tegen de auto voor haar had getoeterd. Volgens de vrouw stond de auto lang stil op de kruising Zebraspoor Bisonspoor. Een auto achter haar toeterde, waarop zij ook toeterde. Nadat zij de auto geparkeerd had kwam de bijrijdster uit de andere auto, een 48-jarige inwoonster van Maarssen, en sloeg de vrouw in het gezicht. Als afweerreactie sloeg de vrouw terug. De vrouwen liepen vervolgens door. De 25-jarige deed aangifte en al snel hield de politie de 48-jarige vrouw in haar woning aan. Zij legde op het politiebureau een bekennende verklaring af. Proces-verbaal is opgemaakt.

Tanken zonder te betalen

BREUKELEN - Op zaterdagavond werd een benzinedief aangehouden. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist had getankt zonder te betalen aan de Rijksweg A2 bij Breukelen. Na een kort onderzoek zagen de agenten de 38-jarige vermoedelijke dief rijden over de Lumeystraat in Utrecht. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Duitser met wapens

BREUKELEN - Op zaterdagavond werd een man aangehouden omdat hij in het bezit was van slag- en steekwapens. De agenten kregen omstreeks 21.30 uur de melding dat een getuige had gezien dat een 21-jarige man uit Duitsland een ploertendoder (slagwapen) in zijn bezit had en liep op de parkeerplaats Ruwiel gelegen aan de Rijksweg A 2. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de man al weggereden. De agenten gingen op onderzoek uit en troffen de bestuurder enkele kilometers verderop rijdend aan en hij kreeg een stopteken. In zijn auto had de man inderdaad een ploertendoder en twee messen liggen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt te zake verboden wapenbezit.

Grote mond

MIJDRECHT Agenten die een jongen op de Dorpsstraat aanspraken over een zaak kregen te maken met een bemoeizuchtige 23-jarige Mijdrechter. Hij gedroeg zich opstandig en probeerde anderen op te hitsen. De groep en nieuwsgierige omstanders werden weggestuurd. De 23-jarige is even later op de Den Hertoglaan aangehouden. Op het politiebureau zei hij spijt te hebben van zijn daad. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Verkeerscontroles
RIJN & VENEN De politie hield zaterdag op verschillende locaties controles. Zo werd tussen 12.30 en 13.15 uur gecontroleerd op de afrit van de A12 bij Woerden. Hier kregen twee personen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, een voor een verlopen apk en een voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs.
Toezicht in het centrum van Maarssen-dorp leverde tussen zaterdagavond 21.00 en zondagmorgen 03.30 uur zes bonnen op. Drie fietsers zonder verlichting werden bekeurd, er werd een bon uitgeschreven voor het onterecht voeren van mistlampen, een voor het ontbreken van een kentekenplaat en een voor het drinken van bier op de openbare weg. Een verkeerscontrole in Montfoort, Oudewater en Linschoten leverde twintig bekeuringen op vanwege niet (goed) voeren van de verlichting, waaronder twee voor onterecht voeren van mistlampen. Verder lieten de agenten vijftien bestuurders een alcoholtest doen. Niemand had te veel op. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en twee voor wildplassen.
Ook op de rotonde nabij de Oude Singel in Oudewater werd in de nacht van zaterdag op zondag een korte alcoholcontrole gehouden. Twintig bestuurders deden de blaastest, niemand had te veel op.