Politie Twente


Persberichten Politie Twente d.d. 19 januari 2003.

Voor vragen over de persberichten kunt u contact opnemen met: Tanja Rijsman 06-51649195

Aanhouding wegens rijden onder invloed
03-007205
Enschede, Voortsweg
17-01-03; 10.07uur
De politie wil vanwege opvallend verkeersgedrag een bestuurder staande te houden aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. De bestuurder rijdt met hoge snelheid door, waarop een assisterende politiewagen de auto in de Voortsweg tot stoppen dwingt. De bestuurder, een 26-jarige Enschedeër heeft alcohol genuttigd. Hij wordt aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een blaastest. De man heeft een promillage van 1,5o/oo. Proces verbaal wordt opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak schoenwinkel
03-007213
Borne, Grotestraat
17-01-03;
In de nacht van 16 op 17 januari werd in een schoenwinkel aan de Grotestraat in Borne ingebroken. De dief brak met grof geweld de toegangsdeur van het magazijn open en nam tientallen paar dure merkschoenen mee. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politieafdeling Borne via 0900-8844.

Poging tot overval bejaarde
03-007321
Enschede, Grote Beerstraat
17-12-03; 12.39 uur
Bij een 74-jarige inwoonster van Enschede wordt aangebeld, omdat zij vermoedt dat het haar kleindochter is doet ze open. Een onbekende vrouw stelt zich voor als nieuwe flatbewoner en vraagt of ze mag binnenkomen. Verderop in de hal staat nog een vrouw. De oude dame weigert dit, waarop de jonge vrouw de voet tussen de deur zet en de oude vrouw bij de pols pakt. De bewoonster smijt daarop de voordeur dicht en schreeuwt dat ze de politie zal bellen. Hierop vertrekt de jongedame. De politie is op zoek naar getuigen die het tweetal heeft gezien. Het gaat om twee jonge vrouwen tussen de 18 en 24 jaar. De ene vrouw droeg een donkere broek met zwarte jas, heeft kort stijl bruin haar. De andere vrouw droeg een jurk met lange jas en een zwarte hoofddoek, smal gezicht. De dames reden met hoge snelheid weg in een zwarte auto, klein model. Getuigen kunnen zich melden bij de politieafdeling Enschede-Noord via het nummer 0900-8844.

Overval tankstation
02-007564
Enschede, Zuiderspoorstraat 21
17-01-03; 18.10 uur
Een 21-jarige medewerkster van een tankstation aan de Zuiderspoorstraat in Enschede is gisteravond rond 18.10 uur overvallen. Er komt een man de shop binnen, die eerst wat rondkijkt. Vervolgens bedreigt hij haar met een steekwapen, waarop de medewerkster de kassalade te voorschijn haalt. De overvaller grijpt hierop een bedrag aan papiergeld uit de la en rent ermee weg in de richting van de Praxis. De politie is opzoek naar getuigen die de man hebben zien rennen. Het gaat om een 20-jarige man, 1.75 lang, hij droeg een muts en shawl tot net onder de neus, donkere jas, grijze handschonen en een zwarte broek. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de afdeling Enschede-Zuid via 0900-8844.


Omver rijden lichtmast. Veroorzaker rijdt weg
03-007948
Nieuwe Daarlerveenseweg te Vriezenveen
Zaterdag 19.00 uur
Een bestuurder van een donkerkleurige auto, vermoedelijk een VW Golf, reed een lichtmast omver op de kruising Nieuwe Daarlerveenseweg en het Westeinde. Na de aanrijding reed de bestuurder weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Een aantal voorwerpen van de auto bleef achter op de plek van de aanrijding. Een bestuurder van een personenauto, die voor het verkeerslicht stond te wachten kreeg een gedeelte van de lichtmast op zijn auto, waardoor deze werd beschadigd. Een uitgebreid onderzoek naar de eigenaar van de auto heeft nog geen resultaat gehad.

Aanrijding met letsel
03-007902
Breemarsweg te Hengelo t.h.v. Berfloweg
Zaterdag 16.15 uur
Een 30 jarige bestuurder van een personenauto reed vanaf de Berfloweg linksaf de Breemarsweg op en verleende geen voorrang aan een 21 jarige bestuurster van een motor. De bestuurster reed over de Breemarsweg en remde om een aanrijding te voorkomen. Zij gleed van haar motor en kreeg nekletsel. Zij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis te Hengelo.


Aanrijding bromfiets met personenauto.
03-007943
Kruising Getfertsingel, Pathmossingel te Enschede.
Zaterdag 17.30 uur
Een 20 jarige bestuurder van een personenauto wilde vanaf de Pathmossingel in de richting van de Getfertsingel rijden. Op het moment dat zijn verkeerslicht groen licht uitstraalt, rijdt hij de kruising op en komt daarbij in aanrijding met de bestuurder van een bromfiets, die uit tegenovergestelde richting (vanaf de Getfertsingel) naderde. Er ontstond een frontale aanrijding, waarbij de vermoedelijke bestuurder (16 jarige Enschedeer) en zijn duopassagier (eveneens 16 uit Enschede) ernstig gewond raakten. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis en opgenomen op de IC in resp. Almelo en Winterswijk. De bestuurder van de bromfiets is vermoedelijk tussen stilstaande auto's door gereden en heeft het rode verkeerslicht in zijn rijrichting genegeerd.


Auto tegen boom. Bestuurster gewond.
03-008024
Hoge Boekelerweg en de Brakerhorst te Enschede
Zaterdag 22.30 uur
Een 20 jarige bestuurster van een personenauto reed over de Hoge Boekelerweg in de richting van de Brakerhorst. Zij is vermoedelijk geschrokken van een tegenligger, waardoor zij bijgestuurd heeft. Zij verloor hierdoor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Zij zat bekneld in de auto en werd door de brandweer in samenwerking met ambulancepersoneel uit de auto gehaald. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis te Enschede.


Diefstal portemonnee uit tas.
03-007822
Wesseler-nering te Enschede
Zaterdag 13.50 uur en 16.00 uur
Een 83 jarige vrouw deed aangifte van beroving van haar portemonnee uit een tas. De vrouw had, nadat zij geld had gepind bij een automaat, gewinkeld in een supermarkt. Tijdens dit winkelen werd zij aangestoten door een haar onbekende man. Ook spreekt een onbekende vrouw haar aan. In die tijd hebben de beide personen vermoedelijk kans gezien haar tas open te snijden en de portemonnee weg te nemen. In de tas zat de portemonnee met het gepinde geld en de bankpas. Een getuige heeft de vrouw nog attent gemaakt op de beide personen. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie.Een 42 jarige Enschedese deed later aangifte van diefstal van haar portemonnee uit de tas. Ook hier zijn vermoedelijk dezelfde personen verantwoordelijk voor de diefstal. Ook zij werd tijdens het winkelen aangesproken door de vermoedelijke verdachte.


Brand in portiek
03-008049
Gerard Doustraat te Almelo
Zondag 01.20 uur
Onverlaten hebben de brievenbussen van en flat aan de Gerard Doustraat in brand gestoken. Door de brand knapte een ruit en werden de brievenbussen (incl. inhoud) volledig verwoest. Ook was er een behoorlijke rookontwikkeling in de hal en bergingen. Geen van de aanwezigen had iets verdachts gezien.


Vrienden eisen vrijlating vriend en belanden zelf in cel.
03-008055
Hermandad te Enschede
Zondag 02.40 uur
Na een opstootje in het centrum van Enschede werd een 35 jarige Enschedeer aangehouden voor belediging. Even later komen twee vrienden van hem, resp.18 en 24 jaar, aan het bureau en eisen zijn vrijlating. Zij gedroegen zich zeer vervelend en wilden het bureau niet verlaten. Ook deze beide heren werden vervolgens met enig geweld aangehouden en ingesloten. Tegen alle drie wordt p.v. opgemaakt.


Alsnog straf uitzitten
03-008086
Stationsplein te Hengelo
Zondag 04.30 uur
Tijdens de surveillance zagen agenten een 34 jarige Hengeloer lopen. Het was hun bekend dat hij nog een aantal boetes open had staan. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij kan nu alsnog de 285 dagen uitzitten.


Vervelende dronken mannen aangehouden
03-008083
Grotestraat te Almelo
Zondag 05.15 uur
Tijdens de surveillance werden agenten in eerste instantie beledigd door een 29 jarige Almeloer. De man werd aangehouden en verzette zich. Hij werd met enige geweld ingesloten. Een andere, eveneens 29 jarige Almeloer, zag de aanhouding en beledigde ook de aanwezige agenten. Ook hij werd ingesloten. Beiden verkeerden sterk onder invloed van alcohol en mogen eerst ontnuchteren in de cel.


Auto in brand
03-007181
Bornsestraat te Hengelo
Vrijdagmorgen
Bij het overbrengen van een dienstauto naar de garage ging op de Bornsestraat een lampje branden. De rem werkte niet meer en even later kwam er rook onder de motorkap. De agent zette de auto aan de kant en heeft geprobeerd met de brandblusser de beginnende brand te blussen. De brand liet zich echter niet blussen. De inmiddels gewaarschuwde brandweer heeft de auto geblust.

8 slachtoffers bij ernstig ongeval
03-008099
Wierden, Rijssensestraat
19-01-03; 4.18 uur
Aan de Rijssensestraat in Wierden ter hoogte van de Koepel, vond vannacht een ernstige aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De auto's hebben elkaar meerdere keren ingehaald, waarbij ze elkaar de laatste keer raakten. Hierdoor raakten beide auto's van de weg, sloegen meerdere keren over de kop en kwamen via de berm en de sloot op de rijbaan tot stilstand. Bij het ongeval waren acht personen betrokken die allemaal gewond raakten. Drie slachtoffers, twee 18-jarige vrouwen uit Wierden en een 19-jarige man uit Almelo raakten ernstig gewond. De overige slachtoffers zijn: de bestuurders van de auto's, een 19-jarige man uit Almelo en een 20-jarige man uit Groningen. En overige inzittenden, een 18-jarige vrouw uit Wierden, een 19-jarige man uit Almelo en een man uit Wierden (leeftijd onbekend). Alle slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Drie gewonden zijn opgenomen in Hengelo en vijf in Almelo.Er raakte niemand levensbedreigend gewond. Een van de bestuurders, de 19-jarige man uit Almelo bleek alcohol te hebben genuttigd. De man is inmiddels aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verblijft nog wel in het ziekenhuis.Door het ongeval was de S14 tijdelijk afgesloten voor verkeer. De voertuigen zijn afgesleept en het wegdek is door Rijkswaterstaat schoongemaakt.


Met vriendelijke groeten,
Tanja Rijsman