Politie Gelderland-Midden

Wageningen, rijden onder invloed, passagier ook aangehouden Publicatiedatum: 19-01-2003

Een 19-jarige Renkummer is zaterdagnacht door de politie bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol op de Churchillweg in Wageningen. Surveillerende agenten zagen de man rond drie uur 's nachts rijden en onderwierpen hem aan een controle. Na ademanalyse bleek hij te diep in het glaasje te hebben gekeken: 400 ug/l (0,92 promille). Met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij even later huiswaarts. Tegen zijn 19-jarige passagier uit Wageningen, die zich met het voorval bemoeide, werd proces-verbaal opgemaakt wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering, belediging en verzet. De Wageninger was het niet eens met de aanhouding van de Renkummer en liet dit op luide toon merken. Toen de agenten hem vorderden zich te verwijderen bleef hij echter doorgaan met zijn commentaar, waarop hij werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich en maakte beledigende opmerkingen naar de agenten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom, busbaangebruikers bekeurd
Publicatiedatum: 19-01-2003

Ondanks regelmatig politietoezicht op het onterecht gebruik van de busbaan op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom gingen zaterdag toch weer een aantal automobilisten op de bon. Tussen vijf en zes uur 's avonds werden er door de politie 6 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die de file wilden omzeilen door over de busbaan te rijden. Klachten van busdiensten en andere weggebruikers zijn voor de politie aanleiding om regelmatig toe te zien op onrechtmatig gebruik van de busbaan. Een boete voor dergelijk rijgedrag kost automobilisten maximaal 57 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, verkeerstoezicht
Publicatiedatum: 19-01-2003

Bij gericht verkeerstoezicht door de politie op verlichting en het rijden door het voetgangersgebied op een tweetal plaatsen in Wageningen werden vrijdag in totaal 14 bekeuringen uitgedeeld. Op de Hoogstraat werden 6 fietsers bekeurd voor het rijden in het voetgangersdomein. Op de Churchillweg werden 8 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, mogelijke inbrekers aangehouden
Publicatiedatum: 19-01-2003

De politie heeft zaterdagavond op het industrieterrein De Frankeneng twee mannen aangehouden wegens het vervoeren van inbrekerswerktuigen. Het gaat om een 35-jarige man uit Amersfoort en een 21-jarige man uit het Duitse Paderborn. Iets voor middernacht zagen surveillerende agenten een auto over het industrieterrein rijden die hun verdacht voorkwam. Toen de agenten een nader onderzoek in wilden stellen ging de auto er in eerste instantie vandoor. Na een korte achtervolging gelukte het echter de auto tot staan te brengen. Bij controle van de auto bleken de inzittenden inbrekerswerktuigen bij zich te hebben, wat verboden is volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening. Het verdachte tweetal werd hierop aangehouden. Beveiligingsmedewerkers hadden de auto kort voor de controle weg zien rijden bij een van de bedrijven op de Frankeneng. Nader onderzoek leerde dat het bedrijf braakschade had aan een van de toegangsdeuren. De politie onderzoekt nog of er verband bestaat tussen dit feit en de aanhouding van de beide verdachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---