Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem-Huissen, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 19-01-2003

Bij een tweetal verkeerscontroles door het verkeerhandhavingsteam van de politie in Arnhem en Huissen zijn vrijdag 24 bekeuringen uitgedeeld. In Arnhem werd gecontroleerd op de Eldenseweg, in Huissen op de Polseweg, op beide wegen werd gecontroleerd binnen de bebouwde kom. Voor wat betreft snelheidsovertredingen werd gebruik gemaakt van de Lasergun. In totaal 3 overtreders werden bekeurd. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 113 km/u. Voor het niet gebruiken van de autogordel werden 15 overtreders bekeurd, 1 bromfietser ging op de bon voor het niet dragen van de helm. Voor de categorie `overige overtredingen' werden 5 bekeuringen uitgedeeld. Dit zijn overtredingen die vallen buiten de speerpunten van het verkeershandhavingsteam. Die speerpunten zijn snelheid, alcohol, autogordel, rood licht en helm.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, rijbewijzen ongeldig verklaard
Publicatiedatum: 19-01-2003

Van een 52-jarige automobilist uit Zevenaar en een 33-jarige automobilist uit Velp is door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) het rijbewijs ongeldig verklaard. Tegen de 52-jarige man uit Zevenaar was in september 2001 door de politie een rijvaardigheidsonderzoek gelast, nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval op de Westervoortsedijk in Arnhem. De man bleek toen onder invloed van alcohol (845 ug/l, ongeveer 1,93 promille) en was na de aanrijding doorgereden.
Ook tegen de 33-jarige automobilist uit Velp was een rijvaardigheidsonderzoek gelast naar aanleiding van een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Surveillerende agenten betrapten de man eind oktober 2001 op de Waterstraat in Velp, terwijl hij onder invloed van alcohol (800 ug/l of 1,84 promille) een vrachtwagen bestuurde. In beide gevallen werden de rijbewijzen van de bestuurder ingevorderd door de politie. Uit de later ingestelde rijvaardigheidsonderzoeken door het CBR bleek dat beiden niet voldeden aan de eisen van geschiktheid, waarop hun rijbewijzen ongeldig werden verklaard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, overlastcontrole in Spijkerkwartier en Spoorhoek Publicatiedatum: 19-01-2003

Een door de gebiedsagenten georganiseerde controle ter bestrijding van overlast in de wijken Spijkerkwartier en Spoorhoek heeft vrijdagavond 26 bekeuringen en 1 aanhouding opgeleverd. In samenwerking met een achttal agenten gingen de beide gebiedsagenten vrijdagavond tussen acht en een uur 's nachts op pad. Daarbij werd vooral accent gelegd op parkeeroverlast naar aanleiding van een aanhoudende stroom klachten van bewoners uit beide wijken. Voor wat betreft de parkeeroverlast werden 19 bekeuringen uitgedeeld. Ook werden er 3 bekeuringen uitgedeeld voor het wildplassen en 2 voor het openlijk voorhanden hebben van alcohol op straat. Verder werden twee bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht en het rijden zonder geldige APK. Een persoon werd aangehouden in verband met overtredingen van de Opiumwet. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het openlijk voorhanden hebben van harddrugs attributen en een bolletje cocaine. Hij zal zich daarvoor binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Bovendien kreeg hij een ontzegging uitgereikt om zich gedurende 48 uur op te houden binnen het Spijkerwartier.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, mannen aangehouden met softdrugs
Publicatiedatum: 19-01-2003

Nadat een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Herenstraat in Wageningen twee mannen betrapte op vermoedelijke handel in softdrugs werden zij aan de politie overgedragen en aangehouden. Het gaat om twee jongens uit Wageningen van 17 en 18 jaar. De portier zag dat de 18-jarige softdrugs overhandigde aan de 17-jarige en vermoedde dat er gedeald werd. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Op aanwijzing van de portier werd het tweetal aangehouden en aan controle onder worpen. Zij bleken een geringe hoeveelheid hash en weed bij zich te hebben. Het tweetal is na verhoor op vrije voeten gesteld, de softdrugs werd in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606