Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-01-2003 Persberichten ditricten Heerlen en Kerkrade (HP 13.00) Maastricht, 19 januari 2003

Heerlen, gewond bij verkeersongeval.
Een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee is zaterdagmorgen 18 januari 2003 bij een verkeersongeval op de Heerlerbaan gewond geraakt. Hij liep meerdere botbreuken op en werd opgenomen in het Atrium ziekenhuis.
De 26 jarige motorrijder van de Koninklijke Marechaussee woonachtig te Landgraaf reed zaterdagmorgen omstreeks 08.40 uur over de Heerlerbaan komende uit de richting van Kerkrade en rijdende in de richting van Heerlen. Vanaf het tankstation aan de Heerlerbaan reed een 21 jarige bestuurder van een bestelbusje weg waarbij deze de naderende motorrijder vermoedelijk in het geheel niet heeft zien naderen. Op de rijbaan volgde daarop een aanrijding waarbij de motorrijder in de linkerflank van de bestelbus reed. De motorrijder bleef daarna gewond op het wegdek liggen. Na het verlenen van eerste hulp ter plaatse werd het slachtoffer met een ambulance naar het Atrium ziekenhuis overgebracht waar hij werd opgenomen. Hij bleek een been op twee plaatsen gebroken te hebben alsmede een nekletsel en een hand die meerder breuken vertoonde. De afdeling verkeer van de politie stelt een nader onderzoek in. Tegen de veroorzaker van het verkeersongeval zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerlen, aangehouden wegens belediging.
Een 22 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagavond 18 januari 2003 door de politie aangehouden wegens het beledigen van de politie. Zaterdagavond omstreeks 22.20 uur reed de inwoner van Heerlen met zijn bromfiets in verboden richting over het Pancratiusplein te Heerlen. Een voetpatrouille van de politie zag de overtreding plaatsvinden maar kon de bestuurder niet over zijn gedrag aanspreken. Kort daarna werd dezelfde bromfietser nu lopend met de bromfiets aan de hand op de Bongerd aangetroffen. Nu werd hij wel aangesproken over zijn verkeersgedrag kort daarvoor. Tijdens het gesprek gedroeg de bestuurder van de bromfiets zich al irritant maar alles werd binnen de perken gehouden. Na een gesprek kon de bromfietser zij weg lopend vervolgen. Op een afstand van ongeveer 20 meter van de politieagenten begon de jongeman allerlei beledigingen en verwensingen naar het hoofd van de agenten te slingeren. De politieagenten wilden daarop de bestuurder aanspreken maar deze reed snel enkele meters verder en herhaalde daarop zijn beledigingen. Elke keer als de politieagenten op de jongeman toeliepen reed deze snel enkele tientallen meters weg om weer opnieuw beledigingen te uitten. De situatie had inmiddels heel wat bekijks gekregen.
Op het moment dat iemand uit het publiek spontaan aan de politie zijn scooter aanbood om de jongeman te pakken zag de jongeman de bedreigende situatie voor hem in en wilde wegrijden. Waar hij geen rekening mee gehouden had was dat het publiek op de hand van de politie was. Op het moment dat hij wilde wegrijden greep een omstaander in en hield de hevig tegenspartelende jongeman vast. Hij wilde nog wel vluchten maar werd daarop door de politie in de boeien geslagen waarna hij overgebracht werd naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens de geuite beledigingen.

Kerkrade, gewapende overval in tankstation.
Zaterdagmiddag 18 januari 2003 kort voor 15.00 uur heeft een onbekend gebleven man in een tankstation aan de Hamstraat te Kerkrade een gewapende overval gepleegd.
Omstreeks 15.00 uur kwam de onbekende man het tankstation binnen, waar op dat moment alleen de bediende aanwezig was, geen klanten. De onbekende man kocht in het tankstation een kleinigheidje ter waarde van minder dan 1 euro en rekende dit ook af. Op het moment dat de bediende de kassa opende om het geld daarin weg te leggen, trok de man een vuurwapen te voorschijn waarmee de bediende werd bedreigd. In de Duitse taal werd geld geëist. De bediende, die zich zeer bedreigd voelde, gaf de inhoud van de kassa af, geschat wordt enkele honderden euros, waarna de onbekende man snel het tankstation verliet. Een politieonderzoek in de omgeving leverde geen resultaat meer op. Een getuige heeft de overvaller ter hoogte van de Agathastraat in een geparkeerde auto zien springen waarna snel weggereden werd. De politie stelt een verder onderzoek in.

Landgraaf, brand in woning.
Zaterdagavond 18 januari 2003 is omstreeks 19.10 uur in een woning aan de Damkesstraat te Landgraaf brand ontstaan. Na een kortsluiting in de diepvries in de bijkeuken van de woning vatte deze vervolgens vlam. De bewoners geattendeerd op de brand door een plotseling brandlucht en het uitvallen van de stroom blusten de brand zelf. Met een tuinslang werden de vlammen gedoofd. De gewaarschuwde brandweer heeft niet meer behoeven op te treden. Wel voerde zij een nacontrole uit. Een 38 jarige vrouw heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zij had heel wat rook ingeademd maar kon na onderzoek huiswaarts. Geïrriteerde luchtwegen bleven nog even hinderlijk. De woning kon na enkele uren luchten weer bewoond worden. De schade bleef beperkt tot de diepvriezer.