Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.10) Zondag 19 januari 2003

Maastricht, boete voor rijden onder invloed:
Een 23 jarige automobilist heeft zondagmorgen 19 januari 2003 een boete opgelegd gekregen wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de inwoner van Maastricht bleek omstreeks 02.00 uur bij een routinecontrole op de Tongerseweg te Maastricht. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Zowel de alcoholblaastest als de ademanalyse (tussen 0.6 en 0.7 promille) vielen negatief voor de bestuurder uit. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 190 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod in zijn bezit.

Maastricht, proces-verbaal wegens geluidsoverlast. Zaterdagavond 18 januari 2003 heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een bewoner van de Majolicastraat Maastricht. De politie werd omstreeks 22.45 uur ter plaatse ontboden omdat een bewoner van de Majolicastraat de buurt verblijdde met zijn elektronisch gitaarspel. Als het geluid van zijn gitaarspel aan de lage kant was geweest was het geen probleem geweest, maar een surplus aan decibellen en alle maanden durende overlast deed de buurt toch maar besluiten de politie bellen. Echter door het harde geluid kreeg de politie geen contact met de bewoner. Voorzien van een machtiging werd de voordeur van de woning verbroken en werd de woning binnengegaan. Toen de politie de apparatuur in beslag wilde nemen verhinderde de bewoner dit. Ondanks gesprekken om de situatie duidelijk te maken bleef de bewoner halsstarrig de inbeslagname van de apparatuur en het instrument verhinderen. De bewoner werd daarop aangehouden, geboeid en vervoerd naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens de geluidsoverlast en het verzet tegen de politie.

Maastricht, diefstal bij juwelier.
Zaterdagmiddag 18 januari 2003 heeft bij een juwelier aan de Grote Gracht te Maastricht een diefstal plaatsgevonden. Kort na 15.00 uur kwamen drie vrouwen de winkel van de juwelier binnen. Daarbij waren ook nog eens twee kinderen. In de 20 minuten dat het vijftal in de winkel was, was het een drukte van jewelste. De vrouwen kochten een hangertje ter waarde van 15 euro en verlieten daarna de zaak. Ongemerkt voor de juwelier bleek uit de etalage een gouden armband en twee gouden ringen ter waarde van ruim 2300 euro ontvreemd te zijn. Toen de diefstal bleek, waren de vrouwen in geen velden of wegen meer te bekennen. De juwelier heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, verschillende aanhoudingen.
Zaterdagavond en zondagmorgen heeft de politie verschillende aanhoudingen verricht.
Kort voor 23.00 uur werd in de trein naar Maastricht door een conducteur een man aangetroffen die zonder geldig plaatsbewijs zich liet vervoeren. Hij wenste aan de conducteur zijn naam niet op te geven om het proces-verbaal af te handelen waarop de politie werd gewaarschuwd. De man werd aangehouden. In eerste instantie wenste hij ook aan het politiebureau zijn naam niet op te geven. Uiteindelijk gaf de man bij zijn verhoor zijn identiteit op. Het bleek een 16 jarige inwoner van Eindhoven te zijn.

Een 18 en een 17 jarige jongen werden omstreeks 01.20 uur in de Maastrichter Pastoorstraat te Maastricht door de politie aangehouden bij het plegen van een baldadigheid. Met een fiets waren zij een glazen dakje bestaande uit glas en lood aan het bewerken. Gelukkig werd er geen schade aangericht. Het tweetal werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal wegens baldadigheid tegen het tweetal werd opgemaakt.

Rond 03.00 uur vernielde een cafébezoeker een ruit van een café aan de Markt te Maastricht. De 22 jarige inwoner van Maastricht werd door een toezichthouder van het café ter plaatse gehouden tot de komst van de politie. De vernieler bleek behoorlijk wat aan Bacchus geofferd te hebben. Vermoedelijk was er ook sprake van drugsgebruik. Aan het politiebureau werd hij ingesloten en onder toezicht geplaatst. Vanmorgen werd tegen hem wegens de vernieling proces-verbaal opgemaakt.

Rond 03.30 uur werd op de Markt een 22 jarige inwoonster van Maastricht door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. Toen zij werd overgebracht naar het politiebureau beledigde een andere vrouw, 22 jaar en woonachtig te Meerssen, die ook behoorlijk diep in het glaasje gekeken de politie. Zij werd eveneens aangehouden. Beiden werden ingesloten ter ontnuchtering. Darna zal tegen het tweetal proces-verbaal worden opgemaakt.