Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 19 januari 2003

* DUBBELMOORD IN OPSPORING VERZOCHT
Het programma Opsporing Verzocht besteedt maandagavond 20 januari a.s., in het tweede blok, aandacht aan de moord op een 44-jarige Rotterdammer en een 30-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De beide mannen werden vrijdagavond 22 november 2002 j.l. levenloos in een woning aan de Boorn aangetroffen. Uit sectie bleek dat beiden met een vuurwapen om het leven waren gebracht.
Rechercheurs zijn op zoek naar een auto, met daarin twee inzittenden, die een paar uur voor de moord werd gezien op een parkeerplaats tegenover het huis waar de slachtoffers werden aangetroffen. Dit was een donkerkleurige Fiat Punto. Ook zijn ze op zoek naar de mobiele telefoons van de slachtoffers. Het gaat om een lichtgrijze Samsung en een blauwe Sony. De recherche van het district Oost wil graag in contact komen met mensen die de genoemde auto die avond hebben gezien, meer informatie hebben over de verdwenen mobiele telefoons of over informatie beschikken die voor het onderzoek van belang kan zijn. Tevens zijn ze op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de achtergrond van de slachtoffers.

* GEWAPENDE OVERVAL IN WONING
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half negen vond een gewapende overval op een woning aan de Heindijk plaats. Een onbekende man had aangebeld bij de woning. Toen de 43-jarige bewoonster uit Rotterdam de deur had geopend, trok de man een vuurwapen en eiste geld. Door het schreeuwen van het slachtoffer schoot een 27-jarige in de woning zijnde vrouw haar te hulp. Hierop verscheen een tweede onbekende man, eveneens met een vuurwapen, in de woning en ontstond er een worsteling. Toen bleek dat in de woning geen geld aanwezig was, vluchtten de daders in onbekende richting.
* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag even voor zes uur raakte bij een aanrijding op de Ankie Verbeek Ohrlaan een 96-jarige vrouw uit Rotterdam gewond. Een 31-jarige automobilist uit Rotterdam bemerkte een 55-jarige autobestuurder, die voor een rood verkeerslicht stond te wachten, te laat op en reed tegen de achterkant van de auto aan. Door de aanrijding schoot deze naar de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer, waar een 48-jarige automobilist reed. Brandweerpersoneel zaagde de auto open, om de 96-jarige bijrijdster uit haar benarde positie te bevrijden. Met onbekend letsel werd het slachtoffer door de GGD vervoerd naar het Sint Fransiscus Gasthuis.

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Zaterdagmiddag omstreeks half drie hield politiepersoneel van het district Schiedam, samen met Eneco, Belastingdienst, Dienst Stedebouw en Volkshuisvesting en DCMR, een controle in de Spaanse Polder. Verschillende bedrijven werden gecontroleerd op onder meer illegaal stroomverbruik, illegale verbouwingen en gestolen voertuigen. Naar aanleiding van een hoog stroomverbruik, werd een onderzoek in een pand in de Wilkstraat ingesteld. Op de eerste etage werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 3649 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. De voor de hennepkwekerij benodigde stroom bleek illegaal afgetapt te worden. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld. Door Eneco werd van enkele bedrijven in de Wilkstraat de stroom afgesloten, omdat met de elektrische installatie was geknoeid. De Belastingdienst trof diverse auto's aan die niet op de openbare weg mochten staan, omdat er geen motorrijtuigbelasting werd betaald. Hiervoor werden transacties, variërend van 700 tot 1400 Euro, uitgeschreven. De DCMR hield een aantal milieucontroles, waarbij drie processen verbaal werden opgemaakt voor het overtreden van de Wet Milieubeheer.