Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 19 januari 2003

Dagelijkse berichten

Harkstede: jongens aangehouden
Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Harkstede respectievelijk Groningen zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden wegens vernieling. De knapen vernielden aan de Hoofdweg in Harkstede de ruiten van een bushokje. Ze werden door getuigen betrapt en overgeleverd aan de politie. De jongens zijn naar het politiebureau gebracht en na verhoor aan de ouders overgedragen. Ze worden aangemeld bij het HALT bureau.

Delfzijl: vernieling politieauto
Aan de Oude Schans heeft de politie zaterdagnacht een 17-jarige en een 19-jarige man, beiden uit Appingedam aangehouden. Ze worden verdacht van het vernielen van een politieauto. Twee politiemensen die met de betrokken surveillanceauto over de Oude Schans reden hoorden plotseling een harde klap op het dak van de wagen. Bij onderzoek bleek dat er stenen op het dak van de politieauto gegooid waardoor er krassen en een deuk in het dak ontstond. Aan de hand van getuigenverklaringen konden beide verdachten worden aangehouden. Uiteindelijk bleek bij onderzoek dat de 19-jarige verdachte de stenen daadwerkelijk op de surveillanceauto had gegooid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden. De 17-jarige verdachte was daarvoor al weggestuurd toen bleek dat hij geen strafbare handelingen had verricht.

Delfzijl: controle autogordels
Aan de Zwet in Delfzijl heeft de politie zaterdag gecontroleerd op het dragen van autogordels. Er werden 100 autos gecontroleerd. Vier mensen kregen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: autospiegels vernield
Zaterdagnacht werden aan de Oosterhamrikkade en E. Thomassen à Tuessinklaan in Groningen van in totaal 7 autos een buitenspiegel vernield. Volgens verklaringen van getuigen zou een groep van 5 fietsende jongens debet zijn aan de vernielingen. Bij het politieonderzoek in de buurt werd een groep van vijf jongens aangetroffen, maar er bestonden niet genoeg verdenkingen tegen deze jongeren om ze aan te kunnen houden. Wel kreeg één lid van het groepje, een 24-jarige Groninger, proces-verbaal voor het urineren op straat. Hij stond te plassen in een bushokje aan de Antnoius Deusinglaan.

Groningen: diefstal voetbal
Aan de Vondellaan in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de verdachte lopen. Bij het zien van de politieauto gooide hij iets in de bosschages. Dat bleek bij een leren voetbal te zijn. Onderzoek wees uit dat de bal uit een nabij gelegen sporthal afkomstig was. Een deur van de hal stond op en er bleek ook braakschade te zijn aan de deur van een opbergkast voor ballen. De verdachte bleek tevens in het bezit te zijn van persoonlijke bescheiden van een ander dan hijzelf. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed op zijn bromfiets heeft de politie zaterdagnacht in de Oosterstraat in Groningen een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij bleek bij een controle te veel te hebben gedronken (1.92 promille). De man is na verhoor met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een dagvaarding heengezonden.

Groningen: huisvredebreuk
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor huisvredebreuk. De man was de toegang tot het horecapand in verband met misdragingen tot medio februari van dit jaar ontzegd. Toen hij toch binnen werd aangetroffen waarschuwde personeel de politie. De man is na verhoor heengezonden.

Groningen: automobilist onder invloed
De politie heeft zaterdagavond in de Munnekeholm in Groningen een 27-jarige automobilist uit de Stad aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. Aan het politiebureau werd een bloedalcoholgehalte van 1.05 promille vastgesteld. Tevens bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Groningen: fietsendief aangehouden
Een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagmiddag door de politie aangehouden voor fietsendiefstal. Getuigen zagen dat de man aan de Jacob van Ruysdaelstraat een fiets wegnam bij een supermarkt. Ze waarschuwden de politie en uit verklaringen kwam naar voren dat de man de fiets een portiekwoning aan de Frans van Mierisstraat had binnengebracht. Daar werd hij inderdaad met fiets door de politie aangetroffen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaresse, een 45-jarige vrouw uit Groningen.

Inlichingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).