Politie Zaanstreek-waterland

15:24 17-JAN-03

LOC: PURMEREND, KAASMARKT

Getuigen gezocht van brutale kledingdiefstal

De politie zoek getuigen van een brutale diefstal van een partij kleding. Omstreeks tien voor halfvier werden uit een kledingwinkel ongeveer 35 truien en 15 broeken gestolen met een gezamenlijke waarde van ongeveer ¤ 8000,- Omstreeks die tijd waren drie jongens de winkel binnengekomen en graaiden vliegensvlug de kleding van de rekken. Vervolgens renden zij naar buiten waar drie andere jongens met bromfietsen op hen stonden te wachten. De daders sprongen achter op de bromfietsen, waarna men verdween in de richting van de Koemarkt. Getuigen worden verzocht de politie te bellen op nummer 0900-8844

20:56 17-JAN-03
LOC: PURMEREND, HOOGSTRAAT
Winkeldieven aangehouden dankzij oplettende getuige Een 33-jarige en 42 jarige man, beiden uit Amsterdam, konden door de politie worden aangehouden ter zake winkeldiefstal, op aanwijzing van een getuige. Deze had gezien dat één van de mannen tot twee keer aan toen DVD hoezen uit een rek van een winkel pakte en daarmee zonder te betalen wegliep. Hij volgde de winkeldief en zag deze in een auto stappen. Daarin bleek ook nog een andere man te zitten. Vervolgens sprak de getuige een passerende motoragent aan, waarna beiden verdachten werden aangehouden. In de auto werden nog andere, vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. De mannen werden aan het politiebureau in verzekering gesteld.

22:22 17-JAN-03
LOC: BROEK IN WATERLAND, OOSTEINDE
Woninginbraak
In de avonduren werd tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door een steen door de thermopaneruit van de schuifdeur te gooien. Men doorzocht de hele woning. Er worden een DVD speler, foto- en videoapparatuur, sieraden en geld vermist.

23:20 17-JAN-03
LOC: WORMERVEER, NOORDDIJK
Uitslaande brand in slooppanden
Een passerende fietser zag vlammen uit de slooppanden van de voormalige oliefabriek komen en waarschuwde de brandweer. Deze bestreed het vuur met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en de blusboot, waarmee het vuur onder controle werd gebracht. De panden liepen flinke schade op. Het vuur is vermoedelijk aangestoken.

09:00 18-JAN-03
LOC: ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDDIJK
Bejaarde fietser zwaar gewond na aanrijding
Een 92-jarige fietser werd na een aanrijding met een auto naar het Waterland ziekenhuis overgebracht. Hij had een ernstige hoofdwond, een gebroken arm en diverse kneuzingen. Zijn toestand is inmiddels stabiel. De aanrijding gebeurde, toen de fietser bij een oversteekplaats geen voorrang gaf aan een 46-jarige automobilist uit Purmerend, die op de Zuiddijk reed.

16:11 18-JAN-03
LOC: ZAANDAM, SIMON SPIERSWEG
Winkeldief aangehouden
In een bouwmarkt werd een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De man wilde de bouwmarkt verlaten met handgereedschap tot een totale waarde van ongeveer ¤ 355,- zonder te betalen. Hij werd door de beveiligingsdienst gesnapt en overgedragen aan de politie.

16:32 18-JAN-03
LOC: PURMEREND, WESTERVENNE EN OOSTERVENNE
Inbraak in drie flatwoningen
Op vrijdagmiddag werd ingebroken in drie flatwoningen. In alle gevallen forceerde men het slot van de voordeur. Twee woningen werden geheel doorzocht. Het betreft een flatwoning aan de Oostervenne waar twee leren jassen, een playstation en een videocamera verdwenen. Uit een hoekwoning in het flatgebouw aan de Westervenne werden een rijbewijs, bankpassen en sieraden weggenomen. In hetzelfde flatgebouw werd een inbreker overlopen door de bewoner. In deze woning zat de bewoner in een zijkamertje bij zijn computer te werken, toen hij ineens een vreemde man in zijn woonkamer zag. Toen ook de inbreker de bewoner zag, ging deze er vandoor. De bewoner ging nog wel achter de man aan, maar hij was zeer snel verdwenen. Het betrof een niet blanke man met een kaal hoofd of zeer kort haar. De man droeg een bruinoranje jas. Uit deze woning wordt niets vermist.

16:58 18-JAN-03
LOC: WIJDEWORMER, A7
Auto te water
Een 45-jarige automobiliste uit Purmerend reed met haar auto in een sloot naast de weg. Zij kon, samen met haar twee inzittende kinderen, de auto ongedeerd verlaten. Het ongeval gebeurde toen de bestuurster schrok van een BMW, die haar met hoge snelheid naderde. Zij stuurde daarop naar rechts en kwam in de berm terecht. Waarna zij de macht over het stuur verloor en de sloot in reed.


01:05 19-JAN-03
LOC: VOLENDAM, JULIANAWEG
Man licht gewond na messteek
Een 18-jarige man uit Amsterdam werd door een 23-jarige man uit Volendam met een mes gestoken. Het slachtoffer hield daaraan een flinke snee in zijn zij over. Eerder op de avond was onenigheid ontstaan tussen jongeren in een horecagelegenheid. Uiteindelijk werden de jongeren door de bewaking uit de gelegenheid verwijderd. Op straat gingen de schermutselingen door, waarna de Volendammer het slachtoffer met een mes stak en er daarna vandoor ging. De verdachte kon later worden aangehouden en werd aan het politiebureau in verzekering gesteld. Het slachtoffer was ook nog door een andere man met een golfclub op zijn rug geslagen. Naar de identiteit van die man is een onderzoek ingesteld.

18/19-JAN-03
LOC: PURMEREND, KOEMARKT
Horecaconvenant
De nacht van vrijdag op zaterdag is zeer rustig verlopen. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan. In de nacht van zaterdag op zondag deed zich één vechtpartij voor, waarbij iemand licht gewond raakte na een messteek. De verdachte werd aangehouden. Verder deden zich die nacht geen noemenswaardige incidenten voor. Het was redelijk druk, maar er heerste een ontspannen sfeer.

18/19-JAN-03
LOC: ZAANDAM, DAM
Horecaconvenant
Ook in Zaandam verliep de nacht van vrijdag op zaterdag zeer rustig. In de nacht van zaterdag op zondag liep een persoon klappen op bij een onenigheid in een bar. Verder werden twee kleine opstootjes in de kiem gesmoord. Er werden 16 bekeuringen uitgedeeld voor foutparkeren en het negeren van een inrijverbod. Verder kreeg een wildplasser een proces-verbaal, alsmede een man die afval op straat gooide. Bij een voertuigcontrole werd een wapenstok in beslaggenomen. Andere incidenten deden zich niet voor.

08:38 19-JAN-03
LOC: ZAANDAM, SIMON SPIERSWEG
Computers gestolen uit bedrijf
Uit het kantoor van een bedrijf werd de afgelopen nacht een nog onbekend aantal computers en beeldschermen gestolen. De diefstal werd door een beveiligingsbedrijf ontdekt. Men had een grote kei door een thermopaneruit gegooid en door de ontstane opening het pand betreden en de apparatuur weggenomen. Een en ander gebeurde kennelijk met grote snelheid, want bij het pand bevond zich een spoor van computermuizen en andere achtergelaten onderdelen.

EINDE